Image default
Bulvár

Megtalálták, az életéért retteg: kiderült, hol bujkál a 11 milliárd dollárral megszökött dubaji hercegné

Kiderült, hol rejtőzködik Haya Bint al-Hussein hercegnő, a dubaji uralkodó, Sheikh Mohammed Al Maktoum felesége!

A 45 éves, jordániai születésű Haya hercegnő 2004-ben ment feleségül Sheikh Mohammedhez, akinek állítólag 23 gyermeke van a különböző feleségeitől. Haya a hírek szerint először Németországba menekült, majd ezt követően utazott Londonba, ahol jelenleg is tartózkodik. A hercegnő egyébként a volt Jordán király lánya és a jelenlegi uralkodó, II. Abdulah féltestvére.

Haya még Németországban beadta a válópert és menedékjogi kérvényt, ahova állítólag egy német diplomata segítségével szökött. Ezt követően utazott Londonba két gyermekével, Zajeddel és Al-Jalilával, valamint 11,2 milliárd forintos vagyonnal.

A BBC úgy tudja, jelenleg egy 107 millió dolláros (30 milliárd forint) házban lakik a Kensington-Palace Gardensben, ahol felkészül a rá váró jogi csatára.

Egy közeli forrás továbbá arról nyilatkozott, hogy a hercegnő számára csak most derült ki, hogy a férje egyik lánya, Sheikha Latifa hogyan került vissza tavaly Dubajba a szökését követően. A lány egy francia vitorlással menekült el, ám a hajóját India partjainál feltartóztatták fegyveresek, majd visszahurcolták őt az Egyesült Arab Emírségekbe. Az elszökött lányt a hivatalos álláspont szerit „csak biztonságba helyezték”. Ekkor Haya hercegnő még kiállt az ország döntése mellett a lány ügyében, elhitte, hogy az ő érdeke volt, hogy visszahozzák.

Nem olyan régen azonban a hercegnő számára is világos lett, hogy a lányt gyakorlatilag elrabolták, majd erőszakkal hurcolták vissza. Azóta attól fél, hogy mindez vele is megtörténhet.

BBC riporterei az Egyesült Arab Emírségek londoni követségét is megkeresték az üggyel kapcsolatban, ahonnan azt a választ kapták, hogy ez a házaspár magánügye, így nem kívánják kommentálni a helyzetet.

Mivel Haya hercegnő a borsanstoni Iskolában tanult Dorsetben, majd az Oxford Egyetemen folytatta tanulmányait, így az is megtörténhet, hogy az Egyesült Királyságban marad.

Az ügy már csak azért is kényes diplomáciai értelemben, mert a két ország, Nagy-Britannia és az Egyesült Arab Emírségek szoros kapcsolatban állnak egymással.

BBC nyomán

Hasonló hírek

Éden Hotel: kiszivárgott szexvideó miatt kitört a botrány a TV2-nél

info

A válás eltitkolt részletei: Ennyi pénzt vitt el Tusup Katinkától

Mazsi

Damu börtönkönyvre készül

info