Image default
Életmód hírek

Megszületett a végleges döntés: Utoljára ekkor állítjuk az órákat!

Az Európai Unióban közvéleménykutatást végeztek nemrég azzal kapocslatosan, hogy mi a véleményünk az évente kétszeri óraátállításról. Mi tagadás, az eredmény nem volt túl pozitív: a megkérdezettek 84%-a ki nem állhatja az óraátállítást.

Tudasfaja.com

2019 októberétől az Európai Unió eltörli az évente kétszeri óraátállítás gyakorlatát, a tagállamok pedig áprilisig dönthetik el, hogy a téli vagy a nyári időszámítást választják.

Az eddig megszokott gyakorlat, hogy március utolsó vasárnapján előre, október utolsó vasárnapján pedig vissza állítsuk az órát mostantól nem kötelező.

Az EU által végzett közvélemény-kutatásban 4,6 millió ember, a kitöltők 84%-a alapján dőlt el ez a kérdés. Szakértők szerint az óraátállításnak csak a világháborúk idején volt szerepe energiatakarékosság szempontjából, és a 70-es években az olajválság miatt.

Az Európai Parlament, és a 28 tagország egyeztetése, és végleges döntése akár évekig is eltarthat, addig pedig nem fogunk semmi biztosat tudni az óraátállításról.

Gazdaságilag problémás lehet, ha az uniós tagállamok nem hoznak egységes döntést az óraállítás ügyében – mondta Regős Gábor közgazdász.

Nagyon sok multinacionális vállalat működik Európában, amelyek összedolgoznak, és az eltérő időszámítás nehezítené a közös munkájukat.

A nyári időszámítás sokkal boldogabb, és aktívabb embereket “eredményezne” ugyanis így a reggel 7 és este 10 óra közötti időszak inkább egybeesne a természetes világosság idejével.

Forrás: tudasfaja.com

Hasonló hírek

Hogyan lépjünk ki a mérgező kapcsolatból?

Edit

Mindenki úgy tudja gyógyító ereje van a kamillának, de erről a 6 tulajdonságáról senki sem beszélt neked eddig!

Mazsi

Elhagyta a feleségét egy másik nőért. A férfi 1 év múlva értette meg az igazságot!

Mazsi