Image default
Belföldi hírek

Megszólalt Karácsony Gergely: ez lesz az első dolga főpolgármesterként

Új alapokra akarja helyezni Budapest és a kormány viszonyát Karácsony Gergely főpolgármester 

Magyarország új főpolgármestere, Karácsony Gergely eredményváróján interjút adott a 444-nek melyben köszönetet mond a szavazóknak és rövid betekintést enged jövőbeli terveibe.

Karácsony elmondta, hogy az egyik első és egyben legfontosabb dolga lesz egy találkozót kérnie Orbán Viktortól, hiszen úgy gondolja a főpolgármesternek kötelessége keresni a kormánnyal az együttműködés lehetőségét. Megjegyezte, a választás szerinte esélytelen lett volna a pártok együttműködési készsége nélkül, de sikerült olyan civil energiákat is bevonni, melyek szintén rengeteget tettek a győzelemhez. Hozzátette, az ellenzék nem teheti meg, hogy a következő választáson ne ezen az úton menjen tovább.

Kitért arra is, hogy nem igazán tart attól, hogy a választási pofontól bedurvulna a kormány politikája az ellenzéki városokkal szemben, hiszen a Fidesznek sem érdeke, hogy az ország egy jelentős részével rosszban legyen.

Később megemlítette azt is hogy egy kicsit jobban átgondolva, de bizonyos elemeket Puzsér programjából is szívesen megvalósítana.

blikk

Hasonló hírek

Feketekassza miatt vizsgálódnak az MSZP józsefvárosi szervezeténél

Edit

Jelentősen megugrott a mérgezések száma

info

Hatalmi játszma folyik a tüntetések hátterében?

Edit