Hirmagazin.eu
Főoldal » Megszólalt Gyurcsány Ferenc felesége a kikerült hangfelvételről
Belföldi hírek

Megszólalt Gyurcsány Ferenc felesége a kikerült hangfelvételről

Satótájékoztatót tartott ma Dobrev Klára, Gyurcsány Ferenc felesége, aki a DK színeiben európai parlamenti képviselőjelöltként – listavezetőként – indul az EP-választáson. A fő téma a rokkantnyugdíjasok kárpótlása volt, de kérdezték arról a hangfelvételről is, melyen Tóth Bertalan, az MSZP elnöke elsősorban a DK-t okolja a meghiúsult, közös ellenzéki lista miatt.

A DK EP-listavezetője szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, hogy az Orbán-kormány 2011-ben ezrével taszított lehetetlen helyzetbe embereket. A kabinet olyan szempontrendszert alakított ki, amelynek alapján munkaképtelen vagy alig munkaképes embereket minősítettek át egészségesekké, emiatt sokan elveszítették rokkantnyugdíjukat, közgyógyellátásukat és gyógyszertámogatásukat – hangsúlyozta Dobrev Klára.

Emlékeztetett, hogy azóta már az Alkotmánybíróság (Ab) is alaptörvényellenesnek nyilvánította az intézkedést. A testület idén március 31-ig adott időt a helyzet rendezésére, de a kabinet a “füle botját sem mozdította” – jelentette ki.

A Demokratikus Koalíció ezért olyan törvényjavaslatot nyújtott be, ami megszüntetné az alkotmányellenes állapotot és visszamenőlegesen, kamatostól fizetné ki az elveszített járandóságokat – közölte. Az indítvány azt is tartalmazza, hogy rokkantnyugdíjat később nem lehet elvenni.

A hangfelvétel

Dobrev Klárát kérdezték arról, a Magyar Nemzet által megszerzett hangfelvételről, amelyen Tóth Bertalan, az MSZP elnöke elsősorban a DK-t okolja azért, hogy az EP-választáson nem lesz közös ellenzéki lista. A képviselőjelölt azt felelte, hogy nem olvasta a cikket, de nem miattuk hiúsult meg az összefogás, az LMP és a Momentum már decemberben jelezte, hogy nem akar közös listán indulni.

Megszólalt a másik fél is

Az MSZP-Párbeszédtől Szabó Tímea is tartott ma sajtótájékoztatót, ő arról, hogy pártja újra benyújtja a parlamentnek Párbeszéd korábban készített, a nemzeti rákmegelőzési programról szóló határozati javaslatát. Azt hangsúlyozta, hogy Magyarországon évente körülbelül 33 ezer ember hal meg daganatos betegségekben. A politikus többek között azt követelte, hogy a kormány duplázza meg a megelőzésre szánt forrásokat, szerezzen be megfelelő szűrőberendezéseket és dolgozzon ki egy, az egészséges életmódot népszerűsítő és támogató programot. Arra is felszólította a kabinetet, hogy “álljon ellen a gyógyszerlobbinak” és tegyen arról, hogy a daganatos betegeknél a kevésbé hatékony gyógyszeres kezelések helyett inkább műtéti, illetve sugár- és kemoterápiás beavatkozásokat alkalmazzanak.

Szabó Tímeát is megkérdezték a hangfelvételről a közös lista kapcsán, ő azt mondta, hogy az MSZP-Párbeszéd valóban egy össz ellenzéki listát szeretett volna. Hozzátette, pártszövetségük az egyetlen, amelyik meghallotta a választók akaratát és ezért közösen indultak el.

Miután újra rákérdeztek nála, hogy valóban a Demokratikus Koalíció miatt nem jött létre a közös ellenzéki lista, azt kérte, hogy ezt a kérdést tegyék fel a DK-nak.

(MTI)

MTI Fotó: Ujvári Sándor

Hasonló hírek

Új, többfunkciós személyi igazolvány

info

Fellázadt az ellenzék Kövér büntetése miatt

Mazsi

A Sargentini-jelentés a Soros-birodalomé

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!