Hirmagazin.eu
Főoldal » Megszólalt egy magyar virológus: egyre többen tartják hisztériának a koronavírus-járványt
Egészség - betegség

Megszólalt egy magyar virológus: egyre többen tartják hisztériának a koronavírus-járványt

Jakab Ferenc, a Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutatóközpontjának víruslaborjának vezetője elmondta, elkeserítőnek tartja, hogy egyre inkább nálunk is felerősödtek vírus- és járványtagadó, valamint az oltásellenes hangok.

A kormany.hu által közreadott fotó a Jakab Ferenc professzor, a Koronavírus Kutató Akciócsoport vezetője által irányított, a Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutatóközpontjában folyó virológiai kutatómunkát mutatja be / Fotó: MTI/kormany.hu/Árvai Károly

A kormany.hu által közreadott fotó a Jakab Ferenc professzor, a Koronavírus Kutató Akciócsoport vezetője által irányított, a Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutatóközpontjában folyó virológiai kutatómunkát mutatja be / Fotó: MTI/kormany.hu/Árvai Károly

A professzor a Növekedés.hunak adott interjút, amelyben elmondta, hogy a maszkviselést és a távolságtartást egyre kevesebben veszik komolyan Magyarországon. Hozzátette, az emberek azt hiszik, hogy az óvintézkedések feleslegesek.

Mint mondta, sokan annak adnak hangot, hogy a koronavírus-járvány csupán pánikkeltés.

“Ha nem lennének vakcinák, még mindig százezrek életét nyomorítaná meg a gyermekbénulás, további százezrek életét követelné a fekete himlő, vagy a kanyaró. Ha az oltásellenesség erőre kap, az az egész lakosság számára komoly veszély, nem csak a Covid-19 terjedése miatt” – nyilatkozta Jakab Ferenc.

A professzor azt is elmondta, hogy jelenleg a világon 139 vakcina-fejlesztési terv folyik, és ebből 28 már a klinikai kipróbálás fázisában van, 6-al pedig az utolsó humán teszteket végzik. A virológus szerint akár már a jövő év első felében elkezdődhet a vakcinák alkalmazása.

A professzor szót ejtett a pécsi víruslaboratóriumban zajló munkákról is:

“Mostanáig 450 hatóanyagot teszteltünk, ezek közül 5-re mondhatjuk, hogy ténylegesen ígéretes, mert nagyon jó hatásfokkal tudta laborkörülmények között csökkenteni a vírus fertőzőképességét, és eggyel az osztrák Cebina biotechnológiai cég már a klinikai kipróbálást tervezi”.

blikk, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Helyreigazítás

info

Egy kardiológus elmondja, hogy mit kell tennünk, ha szívroham tüneteit észleljük, vagy valaki rosszul lesz a környezetünkben!

Mazsi

Nyolcéves kislánynál diagnosztizáltak mellrákot

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------