Hirmagazin.eu
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Megszólalt az ítélet után Galambos Lajos ügyvédje: elmondta, minimum ennyi időt kell börtönben töltenie a mulatóssztárnak..

Galambos Lajost és nyolc társát még évekkel ezelőtt vádolták meg víz-, gáz- és áramlopással, illetve önálló intézkedésre jogosult személlyel kapcsolatban elkövetett vesztegetés bűntettének elkövetésével.

A Blikk is jelen volt tegnap Galambos Lajos bírósági tárgyalásán, ahol Lajcsit bűnösnek mondta ki a bíróság és az elsőfokú ítélet szerint felbujtóként, a közüzemi lopásokért 2 év 10 hónap börtönbüntetést kapott, három évre eltiltották a közügyektől, illetve 15 millió forint pénzbüntetést kapott, valamint 11 milliós vagyonelkobzás mellett a két másik vádlottal együtt az 5 millió forintos perköltséget is ki kell fizetnie.

Még több bűnügyi hír, és baleseti hír!

A zenész és a vádak alól végül felmentett felesége nem jelentek meg a tárgyaláson. Lajcsi a Blikknek azt mondta, az ítélethirdetés idején éppen a nagymamája sírjánál volt a temetőben, véleménye szerint pedig a bíró hibás döntést hozott és a végsőkig harcol majd az igazáért.

Lapunk elérte a mulatóssztár ügyvédjét, dr. Fröhlich Krisztiánt, akinél arról érdeklődtünk, ha minden így marad és a Budaörsi Járásbíróság most hozott ítélete jogerőre emelkedik, mennyi időt kell Lajcsinak börtönben töltenie.

Lajcsi szerint a bíró hibázott, és a végsőkig küzdeni fog igazáért /Fotó: Zsolnai PéterLajcsi szerint a bíró hibázott, és a végsőkig küzdeni fog igazáért /Fotó: Zsolnai Péter

Még több bűnügyi hír, és baleseti hír!

– Kilenc hónap. Ha minden így marad, Galambos Lajosnak legkevesebb kilenc hónapot kell börtönben töltenie – mondta a Blikknek az ügyvéd.

– Az első fokú ítélet 2 év 10 hónap letöltendő börtönbüntetés. 125 napot már előzetes letartóztatásban töltött, és az ítélet szerint legkorábban a börtönbüntetés kétharmadának letöltése után kerülhet szabadlábra. Mivel ezelőtt még nem volt büntetve, tehát első elkövető és nem visszaeső bűnismétlő, illetve nem személy elleni és nem erőszakos cselekményért állították bíróság elé, így véleményen szerint élni lehet majd a reintegrációs őrizet iránti kérelemmel is. Ez azt jelenti, hogy Lajosnak legkevesebb 9 hónapot, maximum pedig a teljes, most hozott ítéletet, tehát 2 év tíz hónapot kell börtönben tölteni, persze, ha minden így maradna – részletezte dr. Fröhlich Krisztián.

Dr. Fröhlich Krisztián szerint Lajcsi legkevesebb 9 hónapot tölthet börtönben /Fotó: Varga ImreDr. Fröhlich Krisztián szerint Lajcsi legkevesebb 9 hónapot tölthet börtönben /Fotó: Varga Imre

Galambos Lajost és nyolc társát víz-, gáz- és áramlopással vádolták meg, emellett önálló intézkedésre jogosult személlyel kapcsolatban elkövetett vesztegetés bűntette elkövetésével is. Ügyük – amelynek a lényege, hogy két, a zenészhez köthető ingatlanon illegálisan vételezték a vizet, villanyt és a gázt – 2015 óta húzódik. 2019-ben lényegében újrakezdődött a 30 milliós per egy bírócserével! A zenész korábban 125 napot töltött rács mögött előzetesben.

Még több bűnügyi hír, és baleseti hír!

reintegrációs őrizet Magyarországon 2015 óta létező intézmény, amely lehetővé teszi végrehajtandó szabadságvesztésre ítéltek egyes csoportjainak, hogy büntetésük utolsó néhány hónapját ne a büntetés-végrehajtási intézetben, hanem otthon, családi körben töltsék el, egyfajta házi őrizetben, munkavégzési lehetőség biztosítása mellett azért, hogy az elítéltek a társadalomba és a családi, munkahelyi környezetükbe minél gyorsabban és könnyebben visszailleszkedhessenek.

blikk

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Besokalltak a rendőrök, új egységeket vetnek be az utakon

Géza

Az életét kockáztatja, aki feketén vesz koronavírus elleni gyógyszert

Géza

Eláll a korábban indított perektől a Quaestor felszámolója

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------