Image default
Belföldi hírek

Megszólalt az előadás közben mélybe zuhant magyar artistalány családja: ilyen állapotban van most Virgína – Úgy vélik, ez okozhatta a rémes balesetet

Vajdahunyad — A nézők szeme láttára, előadás közben zuhant magatehetetlenül a mélybe és sérült meg súlyosan egy magyar artistalány az erdélyi Vajdahunyadon – közölte a románaiai Krónika napilap. Virgíniát (19) hamarosan hazaszállíthatják Budapestre. 

– Virgínia épp egy romániai turnén vett részt, amikor a baleset történt – kezdte a Blikknek Ádám Gábor, a lány rokona. – Természetesen az egész család nagyon aggódik érte, de a körülményekhez képest jól van. Medence-, lábszár- és kéztöréssel került be a vajdahunyadi kórházba. Azt feltételezzük, hogy anyagfáradás miatt zuhanhatott le, a vizsgálatok lezárultáig azonban nem tudunk semmi biztosat mondani – folytatta a férfi, aki szerint a baleset nem jelenti a lány karrierjének a végét. – Reméljük, gyorsan felépül, bizakodóak vagyunk ezzel kapcsolatban – mondta Gábor, hozzátéve: a lány egészen kicsi kora óta mozog a levegőben, hiszen cirkuszdinasztiából származik. Izabella, az artista nővére lapunknak azt mondta, a fiatal lány magánál van, a nagy fájdalmak közepette is képes beszélni.

– Hamarosan hazahozzuk, már intézzük az ügyet – tette hozzá.

A hevederes akrobatika Virgínia specialitása, de a hétvégén Erdélyben a lány váratlanul lezuhant.

A balesetről több, sokkoló felvétel is készült, amelyeken jól látszik: Virgínia beül egy hevederbe, amelynek egyik végét egy kötélhez rögzítették. Miután az artistát mintegy négyméteres magasságba emelték, a textilgyűrű elvált a kötéltől, az akrobata pedig a mélybe zuhant. A fájdalomtól kétségbeesetten kiabáló lányt ölben vitték ki a sátorból.

Egy cirkuszi informátorunk szerint ebben a magasságban még nem indokolt a védőháló.

– A produkciót is gyengítené, nem adná meg azt az izgalmat, amire a néző vágyik. Általában a súlyos balesetek elkerülése érdekében fűrészporral szórják fel a talajt, így biztosítva puha felületet. Emellett fontos, hogy a heveder megfeleljen a szabványoknak – mondta lapunknak az artista.

Bogdan Nițu, a Hunyad megyei rendőr-főkapitányság szóvivője azt mondta, gondatlanságból elkövetett testi sértés gyanújával indítottak vizsgálatot.

Lengőtrapézról esett le

Szeptemberben hasonlóan horrorisztikus baleset történt egy 20 éves artistával, Picard Lilivel, aki egy bosnyák cirkuszban 5-6 méteres magasságból zuhant le a lengőtrapézról. A lány a produkciója közben megcsúszott, ekkor zuhant a mélybe. Csigolyatöréssel szállították kórházba, ahol meg is műtötték.

Forrás: Blikk.hu

 

Hasonló hírek

Már három katonai radar figyeli az ország légterét

info

Halálos tűzeset Monoron

info

Kiemelt hír: Megszólalt Lázár János: ezért folytatja nélküle a Miniszterelnök! Osszátok meg!

Géza