Image default
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Megszólalt az elítélt Tünde: Azóta is miden éjjel a fiammal álmodom

Nagyon nehéz visszagondolnom arra a pillanatra, amikor reggel megláttam, hogy nem él, hogy hiába próbálom felkelteni! Én mindent elkövettem, hogy megmentem őt – mondta a Székesfehérvári Törvényszék folyosóján lapunknak M. Tünde Az asszonyt 11 éves cukorbeteg fia halála miatt ítélték el, a bíróság bűnösnek találta emberölésben.

A 11 éves Marcel 2017 januárjában, álmában hunyt el, a szakértők szerint azért, mert az édesanyja, Tünde nem kezelte megfelelően a gyerek cukorbetegségét. Marcel egy belvárosi általános iskolába járt, anyjával a székesfehérvári nyaralóövezetben laktak kettesben. A fiú azon a januári délutánon hányt, nem érezte jól magát, ám az anya szerint estére jobban lett, úgy tűnt, minden rendben van vele.

“Ő maga szokta megmérni a cukrát, akkor is így volt, azt mondta, rendben van. Elhittem neki, ahogy máskor is, és lefeküdtünk aludni” – mesélte a megvádolt anya.

“Nagyon nehéz visszagondolnom arra a pillanatra, amikor reggel megláttam, hogy nem él, hogy hiába próbálom felkelteni!  Én mindent elkövettem, hogy megmentsem őt. Az életem azóta pokol, minden napom egy küzdelem. Kiderült, hogy Marcel azon a napon, amikor rosszul lett, rengeteg kakaót ivott és vajaskiflit evett az iskolában. Azt hittem, gyomorrontása van, biztos voltam benne, hogy el fog múlni, ha pihen.”

Tünde csak a halál beállta után két nappal hívott segítséget. A szomszédok szerint a halott gyermeke mellett feküdt, élettelen testét magához ölelve a hideg szobában. A szakértői vélemények szerint tudnia kellett, hogy a hányinger a cukorbetegség tünete, ezért orvoshoz kellett volna vinnie a fiát.

“Nem gondoltam, hogy ilyen nagy a baj, mindenem volt a fiam!” – mondta lapunknak Tünde.

Azóta is minden éjjel Marcellel álmodom. Álmomban él, együtt vagyunk, beszélgetünk és az életünk úgy folyik tovább, mint korábban. Ez tart engem életben.

“Így tudom túlélni a napokat, azt várva, hogy este újra együtt leszünk. Árulom a házamat, nagyon nehéz nekem oda hazamenni, de nem találtam rá eddig vevőt. Minden Marcelre emlékeztet, és vannak olyan szomszédaim, akik furcsán néznek rám. Remélem, ma eljön az igazság napja, és felment a bíróság, nagyon bízom benne.”

A bíróság a vádlott kérésére zárt ajtók mögött tárgyalta az ügyet, és az ítéletet is a nyilvánosság kizárásával indokolta. Az anyát emberölés bűntettében bűnösnek találta, de a nyomatékos enyhítő körülményeket figyelembe véve nem küldte börtönbe: a két év szabadságvesztést, amit kiszabott, öt évre felfüggesztette. Az ítélet még nem jogerős.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Megjárta a margitszigeti szatír!

Mazsi

Illegális migránsok Röszkénél! Oszd meg!

Géza

Újabb fiatal lány tűnt el! A rendőrség keresi Derczó Zsókát! Oszd meg, segítsük ezzel is a keresést!

Géza