Image default
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Megszólalt az egyik szemtanú: szinte fejjel lefelé lógott a körhintán egy kislány – Mindenki halálra rémült a gödöllői majálison

Gödöllő — „Állítsd meg!” – a rémülettől csak ennyit tudott sikítani az az édesanya, akinek a kislánya hajszál híján kizuhant egy körhintából.

Drámai jelenetek játszódtak le szerda délután a gödöllői majálison. Minden szülő rémálma lehet, amit a lent álldogáló emberek végignéztek: a játéknál a sorukra váró vendégek azt látták, hogy egy kisgyerek alatt úgy megbillent a körhinta széke, hogy jóformán csak a csoda tartotta bent a lányt az ülésben.

 Halálra rémültünk, amikor láttuk, ahogy a kislány már-már fejjel lefelé lóg a széken – idézte fel lapunknak egy asszony, aki a szemtanúja volt a történteknek.

– Miután leállt a gépezet, az anyja rohant oda a kislányhoz, aki csak zokogni tudott – idézte fel.

Úgy tudjuk, a hintán forgás közben egy láncszem ugrott meg, ezért billenhetett ki az egyensúlyából a szék. A család egyik barátjától megtudtuk, hogy a gyerkőc végül ép bőrrel úszta meg a történteket, ám nagyon megviselte az eset.

.

A majálison a körhinta volt az egyik fő attrakció. A szervezők a történtek után megvizsgálták, de mindent rendben találtak / Fotó: Facebook

L. Péterfi Csaba, a gödöllői önkormányzat kommunikációs igazgatójának elmondása szerint a szervezők csak később értesültek arról, mi történt. Sem a szülők, sem az üzemeltetők nem szóltak ugyanis a szervezőknek arról, hogy baj történt, csak a Face­bookról értesültek a rémisztő eseményről. Azonnal a géphez mentek, s kipróbálták a körhintát.

– Bár biztonságosnak ítélték, úgy döntöttek, aznapra nem engedélyezik tovább a működését – magyarázta lapunknak L. Péterfi Csaba.

Az üggyel kapcsolatban kerestük a szervezőket is, akik egy közleménnyel válaszoltak: „Az esetet megvizsgáltuk. A vizsgálat eredményei alapján megállapítható volt, hogy sérülés nem történt, az érintett kislány szüleinek elmondásai szerint az ijedtségen kívül más probléma nem merült fel. A vállalkozó a hatályos megfelelőségi tanúsítvánnyal rendelkezett, amelyet a rendezvény előtt bemutattak” – írták.

Az ábra azt mutatja, hogy az ilyenfajta körhinta ülései az indítás után 4-5 méter magasra is emelkedhetnek. Onnan kizuhanni életveszélyes.

Kerestük az érintett kislány szüleit, ám még nem sikerült őket elérnünk. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság közölte, hogy érkezett bejelentés az incidenssel kapcsolatban, de annak tartalmát még vizsgálják.

Évi kontroll

Körhinta, dodzsem, hullámvasút – a mutatványosok berendezéseit háromévente, szétszerelt állapotban kell átvizsgálni. Ezt egy külön szervezet végzi. Az üzemeltetőnek emellett naplót kell vezetnie a hibákról, a javításokról és az üzemórákról.

blikk

Hasonló hírek

A kislány egy kórházból szökött meg.

info

Megrázó videóval üzen a magyar bicikliseknek a rendőrség! – VIDEÓ

Edit

Kidobta gyermekét az emeletről: tizenegy év fegyház

info