Hirmagazin.eu
Főoldal » Megszólalt az egyik szemtanú: szinte fejjel lefelé lógott a körhintán egy kislány – Mindenki halálra rémült a gödöllői majálison
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Megszólalt az egyik szemtanú: szinte fejjel lefelé lógott a körhintán egy kislány – Mindenki halálra rémült a gödöllői majálison

Gödöllő — „Állítsd meg!” – a rémülettől csak ennyit tudott sikítani az az édesanya, akinek a kislánya hajszál híján kizuhant egy körhintából.

Drámai jelenetek játszódtak le szerda délután a gödöllői majálison. Minden szülő rémálma lehet, amit a lent álldogáló emberek végignéztek: a játéknál a sorukra váró vendégek azt látták, hogy egy kisgyerek alatt úgy megbillent a körhinta széke, hogy jóformán csak a csoda tartotta bent a lányt az ülésben.

 Halálra rémültünk, amikor láttuk, ahogy a kislány már-már fejjel lefelé lóg a széken – idézte fel lapunknak egy asszony, aki a szemtanúja volt a történteknek.

– Miután leállt a gépezet, az anyja rohant oda a kislányhoz, aki csak zokogni tudott – idézte fel.

Úgy tudjuk, a hintán forgás közben egy láncszem ugrott meg, ezért billenhetett ki az egyensúlyából a szék. A család egyik barátjától megtudtuk, hogy a gyerkőc végül ép bőrrel úszta meg a történteket, ám nagyon megviselte az eset.

.

A majálison a körhinta volt az egyik fő attrakció. A szervezők a történtek után megvizsgálták, de mindent rendben találtak / Fotó: Facebook

L. Péterfi Csaba, a gödöllői önkormányzat kommunikációs igazgatójának elmondása szerint a szervezők csak később értesültek arról, mi történt. Sem a szülők, sem az üzemeltetők nem szóltak ugyanis a szervezőknek arról, hogy baj történt, csak a Face­bookról értesültek a rémisztő eseményről. Azonnal a géphez mentek, s kipróbálták a körhintát.

– Bár biztonságosnak ítélték, úgy döntöttek, aznapra nem engedélyezik tovább a működését – magyarázta lapunknak L. Péterfi Csaba.

Az üggyel kapcsolatban kerestük a szervezőket is, akik egy közleménnyel válaszoltak: „Az esetet megvizsgáltuk. A vizsgálat eredményei alapján megállapítható volt, hogy sérülés nem történt, az érintett kislány szüleinek elmondásai szerint az ijedtségen kívül más probléma nem merült fel. A vállalkozó a hatályos megfelelőségi tanúsítvánnyal rendelkezett, amelyet a rendezvény előtt bemutattak” – írták.

Az ábra azt mutatja, hogy az ilyenfajta körhinta ülései az indítás után 4-5 méter magasra is emelkedhetnek. Onnan kizuhanni életveszélyes.

Kerestük az érintett kislány szüleit, ám még nem sikerült őket elérnünk. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság közölte, hogy érkezett bejelentés az incidenssel kapcsolatban, de annak tartalmát még vizsgálják.

Évi kontroll

Körhinta, dodzsem, hullámvasút – a mutatványosok berendezéseit háromévente, szétszerelt állapotban kell átvizsgálni. Ezt egy külön szervezet végzi. Az üzemeltetőnek emellett naplót kell vezetnie a hibákról, a javításokról és az üzemórákról.

blikk

Hasonló hírek

Át­ug­rott az au­tó­pá­lya kor­lát­ján és azon­nal meg­halt!

Edit

Halálos baleset: átszakította a szalagkorlátot, és a Dunába zuhant egy autó Budapesten

Géza

Nyomoznak az Orbán Viktor elleni merénylet ügyében

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------