Hirmagazin.eu
Főoldal » Megszólalt az egyik, koronavírussal fertőzött váci kézis: ezt mondta a tüneteiről a sportoló
Egészség - betegség

Megszólalt az egyik, koronavírussal fertőzött váci kézis: ezt mondta a tüneteiről a sportoló

Hámori is a fertőzöttek között van, de szerencsére nincsenek komoly tünetei

Hámori is a fertőzöttek között van, de szeren-csére nincsenek komoly tünetei/ Fotó: MTI / Czagány Balázs

Fotó: MTI / Czagány Balázs

A csapat elhalasztaná a mecscseit, mert így nem tud készülni a szezonkezdésre.

Vác — Kellemetlen helyzetbe került a női kézilabda-élvonalban szereplő Váci NKSE együttese, ugyanis tíz sportolójának is pozitív lett a koronavírustesztje. A világjárvány miatt félbeszakított bajnokságban ötödik helyen végző klubnál május 25-én kezdték el a csoportos edzéseket, folyamatosan végezték a vérvételes vizsgálatokat, a testhőmérséklet-méréseket, ám az elmúlt napokban több játékos is jelezte, a COVID–19-re jellemző tüneteket produkált.

− Folyamatosan ellenőriztünk mindenkit. Hétfőn és csütörtökön vérteszt, napi szinten pedig testhőmérséklet-mérés volt a csarnokba lépés előtt, illetve rendszeresen fertőtlenítettünk. Múlt héten panaszkodott az egyik játékosunk ízérzésvesztésre, majd többen is jelezték, ugyanez a bajuk.

Ezután komolyabb PCR-vizsgálatot végeztettünk el, amely tíz kézilabdázónknál zárult pozitív eredménnyel – mondta Kirsner Erika (44), a váci klub elnöke.

− Ők most két hétre karanténba vonultak, ennek lejárta után két negatív PCR-tesztet kell produkálniuk, hogy visszatérhessenek. Ezt követően terheléses és kardiológiai vizsgálatok következnek, mert számunkra a játékosok egészsége a legfontosabb. Aggasztó, hogy ennyi odafigyelés ellenére kialakulhatott ez a helyzet, amely a jövőre nézve sem ad túl sok okot bizakodásra, bárki bármikor elkaphatja a betegséget.

A tervek szerint a Vác július 20-án tudná folytatni a felkészülést a bajnokságra.

A szeptember elejére tervezett bajnoki rajtra, s talán még további fordulókra halasztást kérünk.

Természetesen az edzőmeccseink is elmaradnak – tette hozzá az egykori válogatott játékos.

Az egyesület szakmai munkájáért felelős Németh András (66) tesztje negatív – akárcsak a hangulata…

− Halasztanunk kell minden programunkat, ez teljesen megnehezíti a felkészülésünket – bosszankodott a korábbi szövetségi kapitány.

Hámori Konszuéla (23) egyike a pozitív tesztet produkáló tíztagú csoportnak.

− Nincs komoly tünetem, de szombat óta alig érzem az ízeket és az illatokat. Sajnáljuk, hogy a lakás foglyai vagyunk, mert már nagyon vártuk a közös edzéseket. Vannak, akik egyedül kerültek karanténba, ezért mi tízen folyamatosan videócsetelünk egymással, tartjuk a lelket a másikban. Akiknek távol élnek a szülei, azoknak az itt élő játékosok rokonai segítenek bevásárolni – árulta el a sportoló.

A Fradi ellen kezdenének

A bajnokság szeptember elején rajtol. Ha a Magyar Kézilabda Szövetség engedélyt ad rá, a váciak a szezon első meccseit elhalaszthatják. A csapat az első fordulóban a Ferencváros ellen lépne pályára idegenben, utána az MTK-t fogadná otthon, majd Székesfehérvárra utazna.

blikk / Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Meghalt Czeizel Endre

info

Lehetséges, hogy két elménk van?

Géza

Mérgeket rejt az import zöldség, gyümölcs

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!