Hirmagazin.eu
Főoldal » Megszólalt a tanú: 380 milliót és a házát adta a csengeri örökösnőnek a tehetős vállalkozó, akit még Kósa Lajos is megkeresett
Belföldi hírek

Megszólalt a tanú: 380 milliót és a házát adta a csengeri örökösnőnek a tehetős vállalkozó, akit még Kósa Lajos is megkeresett

Mátészalka – Először a házát, majd anyagi segítség gyanánt százmilliókat adott a csengeri örökösnőnek egy tehetős vállalkozó, akinek a tanúvallomásával folytatódott a közel nyolcszázmillió forintos csalással gyanúsított P. Mária (a cselekmény elkövetésekor még Sz. Gáborné) büntetőpere.

Az idős üzletember 2009-ben ismerkedett meg az örökösnővel, amikor a csengeri házát árulta.– Vevőként jelentkezett a férjével, és bár jelezte, hogy nincs pénze, komoly az érdeklődése – vallotta a vállalkozó, aki meghitelezte a saját, 20 millióért árult házát a házaspárnak, akik úgy költözhettek be az ingatlanba, hogy egyetlen fillért sem fizettek, még foglalót sem adtak. Korábban annyit tudott a nőről, hogy egy cukrászdában dolgozik és szerény körülmények között él.

A férfit a külföldi örökségével fogta meg a csengeri örökösnő, amit fél éven belül reálisnak látott, és amelyből elmondása szerint húsz ilyen házat meg tud venni. A vállalkozó vallomása szerint ezután hosszú évekig segített kisebb összegekkel, hogy Mária hozzájuthasson a hagyatékához. Ő maga nem is tartotta nyilván, hogy mennyit adott, a csengeri örökösnő készített erről kimutatást, amely szerint több mint 380 millió forintot adott neki.

– Péteri István ügyvéd faxolt mindig, hogy mikor, mire és mekkora összeget kell utalnom – mondta a vállalkozó, aki a hatalmas veszteség ellenére sem haragszik az örökösnőre, nem tartja magát bűncselekmény sértettjének, és nem kéri a megbüntetését. Sőt, a bíróság előtt visszavonta az örökösnővel szemben korábban benyújtott polgárjogi igényét is, vagyis nem követeli bírósági úton a kárát.

A tanúk (háttal) a csengeri örökösnő újabb tárgyalásán / Fotó: Grnák László A tanúk (háttal) a csengeri örökösnő újabb tárgyalásán / Fotó: Grnák László

– Segítség volt, nem kölcsön, így csak azt az összeget várom vissza, amit odaadtam neki – jelentette ki a férfi, aki még mindig hisz a mesés hagyatékban.

Ilyen jól felépített rendszert Marika nem tudott volna felépíteni, ha nem lenne igaz az örökség, akkor valakik állhattak volna Marika mögött, vagyis ebben az esetben Marika is áldozat

– fejtette ki a tanú, aki először a saját pénzéből, majd a cégei osztalékából, illetve tagi kölcsönből adott pénzt az örökösnőnek.

A csengeri örökösnő ügye Kósa Lajos fideszes képviselő miatt szólt ekkorát, mivel a politikus aktívan segített P. Máriának a hagyatéki eljárásban. A vádlott ügyvédje rá is kérdezett, hogy ismerte-e Kósát, találkozott-e vele. A tanú nem ismerte a politikust, nem is találkozott vele, de egyszer váratlanul kapott tőle egy telefonhívást.

Egyszer hívott fel, a svájci utunk után, azt kérdezte tőlem, mi történt, van-e eredmény

– válaszolt a vállalkozó, aki meg is lepődött a hívásán.

Volt ennél sokkal meglepőbb hívása is. Többször is beszélt telefonon egy német férfival, Hans-Jörg Schäubléval, aki az akkori német pénzügyminiszter fia, legalábbis, ha igazat állított neki a csengeri örökösnő és a németül beszélő férfi. A tanú mindenesetre nem kételkedett ebben.

Helmeczy megkérdezte a tanútól, becsapva érzi-e magát, de a vállalkozó nemmel felelt.

– Azért nem csapott be, mert ő is bízott az örökségben, láttam a papírok nagy részét, és ő maga is mondta, hogy soha nem fog becsapni. Ha van örökség, amiben bízok, akkor úgyis visszaadja, ha meg nincs, akkor úgysincs miért pereskednem.

Az őrizetben levő vádlott videokonferencia útján reagált a tanú vallomására.

Nem vettem palotát, ékszert, autókat, nem lett vagyonom, pedig a 380 millióból lehetett volna. Ügyvédek, közjegyzőkre, külföldi utakra költöttem a segítséget, hogy hozzájuthassak a hagyatékhoz

– mondta P. Mária.

Forrás: Blikk / Hirmagazin.eu

Fotó: Grnák László

Hasonló hírek

Újabb EU-válság jöhet, pénzen megy a vita

Mazsi

Rendőreink újra indulnak – Közös szolgálattal az európai határok védelméért! Köszönjük! Oszd meg!

Géza

Mészáros Lőrinc és Várkonyi Andrea esküvőjére készül mindenki a Balaton-parti településen: itt tartják a lagzit..

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!