Image default
Életmód hírek

Megszólalt a magyar lottómilliárdos: még családtagjainak sem ad a nyereményéből

3 milliárd 414 millió forint kereste gazdáját ezen a játékhéten az Ötöslottón, ez minden idők 3. legmagasabb főnyereménye lett volna a játék történetében.

Noha a legtöbb lottónyertes ma már nem vállalja fel a nyilvánosságot, az ún. nagynyertes kérdőívekről sok érdekességet megtudhatunk a korábban nagyot kaszáló magyar szerencsehuszárokról. Sokan azt is elárulták, milyen taktikával játszottak, mire költik majd a nyereményt, és adnak-e belőle családtagjaiknak is.

A 2019/12. játékhéten minden idők 3. legnagyobb főnyereménye keresi gazdáját az Ötöslottón: 3 milliárd 414 millió forinttal lehet gazdagabb az, aki eltalálja mind az 5 kisorsolt nyerőszámot. A dobogó legfelső két fokától azonban még messze vagyunk, 2003-ban és 2015-ben is 5 milliárd forint felett állt meg a halmozódás.

A mostani főnyeremény, úgynevezett rendkívül nagy összegű nyereménynek számít, ezekre az esetekre a lottótársaság egy külön telefonszámot tart fenn a jelentkezés céljából, az úgynevezett nagynyertes-vonalat. Ez a telefonszám a Szerencsejáték Zrt. weboldalán és minden értékesítőhelyen is megtalálható.

A nyereményfelvétel folyamatáról általánosságban elmondhatjuk, hogy amennyiben a nyertes telefonon jelentkezik, a lottótársaság először meggyőződik arról, hogy tényleg a nyertessel beszél. A szelvény olyan információkat tartalmaz, amelyről csak a tényleges nyertes tudhat. A kifizetési eljárás lefolytatása mindezek után történik a Szerencsejáték Zrt. által meghatározott helyen és időben.

Általánosságban elmondható, hogy amíg a kisebb nyereményekről esetenként megfeledkeznek a játékosok (éves szinten több milliárd forint ragad bent a rendszerben), de meglehetősen ritka, hogy a több százmillió forint feletti nyereményekért ne jelentkezne tulajdonosuk. Bár előfordult már ilyen eset is: az Ötöslottón néhány éve például 430 millió forintért nem jelentkezett a nyertes.

Míg a ’60-as és ’70-es években a nagynyertesek még gyakran nyilatkoztak a sajtónak, ma már nem jellemző, hogy Magyarországon kiállnának a nyilvánosság elé és felvállalnák, hogy esetleg több milliárdot nyertek (az elmúlt években egy ilyen kivétel volt, Andraschek László és felesége hajléktalanból lettek multimilliomosok, de mára már csak néhány ingatlan maradt a nagy nyereményből). A lottótársaság pedig nagy hangsúlyt fektet arra, hogy óvja a nyertesei anonimitását, biztonságát, így

a nyertes kilétéről, annak hozzájárulása nélkül semmilyen információt nem ad ki.

A nagyobb nyeremények felvételekor a Szerencsejáték Zrt. kollégái ugyanakkor felajánlják a szerencsés nyertesnek, hogy kitölthet névtelenül egy kérdőívet, amelyben információkat oszthat meg magáról, játékszisztémájáról, életéről úgy, hogy anonimitása biztosított marad. A visszajelzésekből kitűnik, hogy a legtöbb nyertes hosszabb ideje, akár már évtizedek óta rendszeresen játszik azzal a játékkal, amelyen nagynyereményt ért el.

Az elmúlt években a Pénzcentrum több ilyen nagynyertes kérdőívet is megszerzett (2013-ban2014-ben, és 2015-ben is érdekes információkat osztottak meg a nagynyertesek) a játékszervezőtől. Ezekből kiderült, hogy vannak olyan nyertesek, akik rendszeresen játszanak más szerencsejátékot is, de vannak olyanok, akik csak egy játékon teszik meg számaikat. A lottójátékok esetében főleg az állandó, “családi” számok vezetik a listát, de néhányan gépi játékokkal játszanak és nyernek.

Nem egy milliós, milliárdos nyeremény tulajdonosa vallhatja magát a “szerencse fiának”, hiszen sokan már több alkalommal nyertek nagyobb összeget.

A kérdőívek persze arról is tanúskodnak, hogy sok mindenben különböznek a lottónyertesek. Például van, aki egyből elmesélte a nyeremény hírét családtagjainak, de van olyan is, aki terve szerint soha senkivel nem fogja megosztani, hogy nagyobb összeget nyert. Viszont kivétel nélkül minden nyilatkozó azt állította, hogy befekteti a nyeremény egy részét, és döntéséhez kikéri megbízható pénzügyi tanácsadók véleményét, segítségét is. Majdnem mindegyikük tervezte azt is, hogy jótékony célra is adományoz majd, de akad olyan nyertes is, aki saját alapítványt kívánt létrehozni.

penzcentrum

Hasonló hírek

5 betegség, amit egy szúnyogcsípéssel elkaphatsz! Tudtál róla?

Mazsi

Névnapok szeptember 30-án

info

Fia mellett nyugodhat Andy Vajna – két búcsúztatója lehet a producernek! Oszd meg!

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelöl örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelöl valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesztő
--------------------------------------------