Hirmagazin.eu
Főoldal » Megszólalt a Hableányhoz elsőként lemerült búvárok vezetője: ez a legnehezebb feladat az egészben
Belföldi hírek

Megszólalt a Hableányhoz elsőként lemerült búvárok vezetője: ez a legnehezebb feladat az egészben

A május 29-én hajóbaleset miatt a Dunán elsüllyedt Hableány roncsához megérkezett már a Clark Ádám hajódaru. A hajót ipari búvárok készítik fel a kiemelésre.

Az Euronews interjút készített a Havária Katasztrófaelhárító Közhasznú Egyesület vezetőjével. Az egyesület búvárai voltak az elsők, akik a roncshoz lemerültek.

Szathmári Zsolt elmondta, a törvények szerint ilyen sodrás mellett ipari búvár sem dolgozhatna, de ők civil mentőbúvárként átvállalták a felelősséget, hogy legalább információval próbáljanak segíteni. Minden nap lemerültek, a holttestek kiemelésével is foglalkoztak, és arról szereztek információkat, hogy később az ipari búvárok hogyan tudják majd megkezdeni a kiemelést. Azt mondta, amióta ezen a területen dolgozik, 30 éve nem találkozott ilyen szervezettséggel.

A mentőbúvárokat érő hatásokról így beszélt:

„Aki nem fél, az őrült, avagy hazudik. Mindenki fél természetesen. De a búvároknak, főleg a mentésben részt vevőknek nem az a pszichikai terhelés igazából, hogy egy tetemet megfogunk és kihúzzuk a felszínre, hanem az a nehéz feladat, amikor kijövünk a vízből, majd látjuk a hozzátartozók érzelmeit.”

Forrás: Blikk.hu

Fotó: MTI/Lakatos Péter

Hasonló hírek

Kitálalt a miskolci kórház menesztett főigazgatója

Géza

Szerbia felől erősödik a migrációs nyomás

Edit

A környezetterhelési díjjal kapcsolatos kötelezettségekről közölt tájékoztatót a NAV

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------