Hirmagazin.eu
Főoldal » Megszólalt a békenagykövet, akit egy idős dunaújvárosi házaspár megmérgezésével gyanúsítottak: ez állhat a szörnyű történet mögött..
Életmód hírek

Megszólalt a békenagykövet, akit egy idős dunaújvárosi házaspár megmérgezésével gyanúsítottak: ez állhat a szörnyű történet mögött..

Martyin László a telefonjában is őriz egy képet, ahogy Ádám bácsi nyakában a kislánya lóg. Szerette az idős embert..

 

Mire a férfiról kiderült, hogy nem ölt, kis híján szétesett a családja.

Dunaújváros — Csak pánikba esett, ezért próbált menekülni a hatóságok elől – ezt mondta a Blikknek Martyin László (58) egykori békenagykövet, akit rémes bűncselekménnyel gyanúsítottak. A rendőrség napokon át azért kereste a férfit, mert szerintük köze lehetett egy idős ember februári halálához.

A hatóságok úgy vélték, Martyin hosszú időn keresztül mérgezte nagybátyját és nagynénjét, hogy így szerezze meg a vagyonukat, sőt, még ez idő alatt is csalt ki tőlük pénzt. A nemrégiben szabadon engedett férfi az otthonában fogadta a Blikket.

Öt gyerek zsibong a lakásban, ahol a falat László mellett feszítő külföldi és magyar művészek fotói borítják. Még a másfél éves Gergő is vigyorog, pedig őt kis híján állami gondozásba vették. Anyukája, Andi (26) keze remeg, amikor visszaemlékszik a 11 órás kihallgatásra, amin megtört. Ő maga vallotta, hogy párja keze benne van a nagybácsi halálában, mert azt remélte, hazaengedik az öt gyerekükhöz.

Andit, az élettársat vitték el először a rendőrök a gyerekei mellől, később a családfő is előkerült. Mostanra mindketten szabadok, nem öltek embert / Fotó: Zsolnai PéterAndit, az élettársat vitték el először a rendőrök a gyerekei mellől, később a családfő is előkerült. Mostanra mindketten szabadok, nem öltek embert / Fotó: Zsolnai Péter

– Tudtam, hogy ártatlan, de a gyerekeimre gondoltam! – mondja bűnbánóan a nő, akire nem haragszik a párja.

László igazi megmentőnek tartja magát, hiszen ő hívott mentőt az öregekhez.

– Mindennap jártunk hozzájuk, bevásároltunk, takarítottunk, ennivalót vittünk nekik, cserébe anyagilag támogattak, használhattuk nagynéném bankkártyáját – meséli László, aki elismeri, nyolcmillió forintot költöttek az öregek pénzéből.

– Azon a februári szombaton nem nyitottak ajtót, azt hittük, kimentek a piacra. Vasárnap hívtam segítséget, amikor még mindig nem tudtunk róluk. Egy tűzoltó mászott be az ablakon, a földön fekve talált a nagybátyámékra. Még napokig bejártunk a kórházba, a néném jobban lett, de a bátyja két héttel később meghalt. Előkerült a dédunoka, aki arra gyanakodott, hogy mi mérgezhettük meg őket, ezért feljelentést tett, a kórház is jelzett a hatóságnak, hogy gyanús két beteg esete – meséli László, akit ekkor kezdtek körözni. – Napokig bujkáltam Budapesten, bepánikoltam. Debrecenben fogtak el, ekkor mentem a rokonokhoz, hogy rájuk bízzam a gyerekeket, mielőtt feladom magam – mondja László, akit életfogytiglani büntetés fenyegetett. – Nem tettem vallomást, hiszen ártatlan vagyok, de az öregek sok gyógyszert szedtek. Megfordult a fejemben, hogy feledékenységükben dupla adagot szedtek be.

Mindkét szülő őrizetbe került, nemrégen azonban kiengedték őket.

Éppen időben, a legkisebb gyereket másnap vitték volna intézetbe. A igazságügyi szakértő kimondta, hogy sem mérget, sem túladagolt gyógyszert nem találtak Ádám bácsi szervezetében, természetes halált halt, így a rendőrség bűncselekmény hiányában elengedte a szülőket, sikkasztás miatt azonban még nyomoznak.

blikk, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

“Ha egy férfi lép félre, a szerető a ribanc, ha egy feleség lép félre, a feleség a ribanc” – beszélgetés egy szeretővel

Géza

Hihetetlen! Ezt tenné a testeddel napi 15 perces séta, ha nem hagynád ki egy nap sem!

Mazsi

Ez aztán a ro­man­tika! TNT kon­cert köz­ben, a szín­pa­don kérte meg sze­relme kezét egy fiú – VIDEÓVAL!

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------