Image default
Külföld

Dánia: Szigorították a menekültügyi törvényt

Megszavazta a menekültügyi törvény szigorítását a dán parlament: az új jogszabály-tervezet lehetővé teszi, hogy az ellátás fejében lefoglalják a menedékkérőktől a tízezer korona – átszámítva négyszázezer forint – feletti készpénzt, illetve az ezt meghaladó értékű tárgyakat.

Megszavazták a dán menekültügyi törvény szigorítását

Az érzelmi értéket képviselő tárgyakkal, például a jegygyűrűkkel kivételt tennének. A tervezet egyéb szigorításokat is tartalmaz, nehezebb lesz például a családegyesítés is, a tartózkodási engedélyek ideje pedig lerövidül.

A szigorítás terve Dániában is felháborodást váltott ki, decemberben többen tüntettek ellene, és a kormányzó Dán Liberális Pártból több képviselő kilépett miatta, köztük volt miniszterek is.

A kisebbségben kormányzó jobbközép kormány törvényt módosító javaslatát a bevándorlásellenes Dán Néppárt, a dán parlament liberális, konzervatív, valamint szociáldemokrata táborának nagy része támogatta.

A liberálisok vezette koalíció megválasztása előtt a menedékkérőkkel szembeni keményebb fellépést ígért. Dániában tavaly huszonegyezren kértek menedékjogot.

Forrás: euronews

Hasonló hírek

Brit védelmi miniszter: rendkívül magas a fenyegetettség Nagy-Britanniában

info

Se Jégvarázs, se Mickey egér – Miért kihagyhatatlan az osztrák Familypark? Oszd meg!

Géza

Gusztustalan dolgot tett a rendőr, az egészet videóra vette

Mazsi