Image default
Külföld

Dánia: Szigorították a menekültügyi törvényt

Megszavazta a menekültügyi törvény szigorítását a dán parlament: az új jogszabály-tervezet lehetővé teszi, hogy az ellátás fejében lefoglalják a menedékkérőktől a tízezer korona – átszámítva négyszázezer forint – feletti készpénzt, illetve az ezt meghaladó értékű tárgyakat.

Megszavazták a dán menekültügyi törvény szigorítását

Az érzelmi értéket képviselő tárgyakkal, például a jegygyűrűkkel kivételt tennének. A tervezet egyéb szigorításokat is tartalmaz, nehezebb lesz például a családegyesítés is, a tartózkodási engedélyek ideje pedig lerövidül.

A szigorítás terve Dániában is felháborodást váltott ki, decemberben többen tüntettek ellene, és a kormányzó Dán Liberális Pártból több képviselő kilépett miatta, köztük volt miniszterek is.

A kisebbségben kormányzó jobbközép kormány törvényt módosító javaslatát a bevándorlásellenes Dán Néppárt, a dán parlament liberális, konzervatív, valamint szociáldemokrata táborának nagy része támogatta.

A liberálisok vezette koalíció megválasztása előtt a menedékkérőkkel szembeni keményebb fellépést ígért. Dániában tavaly huszonegyezren kértek menedékjogot.

Forrás: euronews

Hasonló hírek

Iráni migrációs hullám indulhat Szerbiából

Géza

A svédek többsége visszafogná a tartózkodási engedélyek kiadását

Edit

Weber: az Európai Néppárt nem működik együtt szélsőséges pártokkal

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelöl örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelöl valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesztő
--------------------------------------------