Image default
Külföld

Megszavazta a dán parlament: lakatlan szigetre kerülhetnek a migránsok

Új bevándorlásellenes törvényeket szavazatott meg a dán parlament, többek között kitoloncolási központot fognak létrehozni a bűnöző migránsok számára egy lakatlan szigeten.

A változtatásokat paradigmaváltónak nevezte a bevándorlásellenes Dán Néppárt, amely régóta kardoskodott a törvények elfogadása mellett – írja a 888.hu.

Szír migránsok Dániában. FORRÁS: AFP/BAX LINDHARDT

Az új törvények többek között jelentősen csorbítják az integrációs törekvésekre szánt anyagi forrásokat,korlátozni fogják az úgynevezett láncmigrációt (más néven: családegyesítést), ezen felül pedig a lakhatási engedélyek innentől kezdve csak ideiglenesek lesznek, és könnyebben vissza lehet majd őket vonni.A most elfogadott változtatások szerint az eddig lakatlan Lindholm szigetét egy kitoloncolási központtá tennék,ahova az elítélt, büntetett előéletű migránsokat küldenék – onnan pedig vissza abba az országba, ahonnan jöttek.

Lindholm szigete. FORRÁS: 888.HU

Ez volt az, ami a legtöbb vitát váltotta ki a bevándorláspárti médiumokban, a döntést a pénzügyminiszter a következőképp indokolta:Kevesebbet tud mozogni az, aki egy elhagyatott szigeten van. Így jobban tudjuk ellenőrizni a bevándorlók mozgását.Dánia bevándorlásellenes politikája tehát tovább folytatódik, és a héten a Dán Néppárt már kezdeményezte, hogy a svéd határon ideiglenesen bevezetett határellenőrzést tegyék állandóvá.

Emellett továbbra is a kitart a dán kormány amellett, hogy amelyik országot biztonságosnak nyilvánították, oda térjenek haza a Dániában tartózkodó migránsok.

Forrás: Origo, 888

Hasonló hírek

Az Eiffel-tornyot akarták felrobbantani a terroristák

Mazsi

Tényleg a robotoké a jövő?

info

Szörnyű baleset tegnap! Négy gyermek halt meg a vasúti átjáróban!

Géza