Hirmagazin.eu
Főoldal » Megsemmisítő támadás az Iszlám Állam ellen
Külföld

Megsemmisítő támadás az Iszlám Állam ellen

Harminchat tonna bombát dobtak le a terrorizmus ellen Szíriában és Irakban harcoló nemzetközi koalíció és Irak repülőgépei az Iszlám Állam dzsihadista szervezet menedékének számító szigetre az észak-iraki Szaláhaddín tartomány területén.

Az Egyesült Államok által vezetett koalíció és az iraki terrorellenes egységek tagjai által végrehajtott művelet célpontja Kanusz szigete volt, amely „egy biztonságos menedék és fontos tranzitállomás az Iszlám Állam számára” – tudatta Twitter-oldalán az Egyesült Államok Légierejének Középső Parancsnoksága.

A szövetség egy közleményben azt állította, hogy erői több mint 36 ezer kilogramm lőszert vetettek be, az akció célja pedig annak megakadályozása volt, hogy a dzsihadisták elrejtőzhessenek a sziget sűrű növényzetében. A katonák jelenleg a terület átfésülését végzik annak megtisztítása és annak érdekében, hogy felszámolják az Iszlám Állam bármiféle maradékát.

A beszámoló szerint rendkívüli intézkedéseket hoztak annak érdekében, hogy a műveletnek ne legyenek civil áldozatai.

A biztonsági erők az ország több pontján harcolnak a dzsihadistákkal, akik annak ellenére is jelen vannak még, hogy az Iszlám Állam területei nagy részét elveszítette 2017 végére, amikor is az iraki kormány bejelentette a terrorszervezet felett aratott győzelmet. Az elmúlt hetekben Bagdad újabb intézkedéseket jelentette be az Iszlám Állam maradékainak felszámolása érdekében.

 

Hasonló hírek

Biden szerint Trump lehet a befutó

Edit

Szlovénia sorra toloncolja vissza a migránsokat a horvátokhoz

Edit

Donald Trumpnak nyolc évre visszamenőleg be kell mutatnia az adóbevallásait

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------