Image default
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Mégsem erőszakolta meg a gyereket a 15 éves fiú? Oszd meg!

A vád szerint megerőszakolta hatodikos iskolatársát egy 15 éves gyáli fiú, barátja pedig segített neki. A bíróság felmentette a fiatal fiút, társát, a másodrendű vádlottat viszont elítélte. Az ítélet viszont még nem jogerős.

A Budapest Környéki Törvényszéken a 15 éves fiút felmentették a szexuális erőszak vádja alól, mivel sem erőszakot, sem minősített fenyegetést nem tudtak megállapítani. A bíróság szerint a kiskorú lány nem ellenkezett az aktus ellen, és a fiatal fiú akkor még nem tudta, hogy hány éves a lány.

A 16 éves másodrendű vádlott viszont igen, hiszen az osztálytársa volt.Emiatt őt a bíróság bűnösnek találta, és egy év fiatalkorúak fogházában letöltendő szabadságvesztésre ítélte, két év próbaidőre felfüggesztve, és pártfogó felügyeletét is elrendelte mellé. A döntésben enyhítő körülménynek számított, hogy bűnsegédként vett részt a bűncselekményben.

A tárgyaláson az ügyész az elsőrendű vádlott esetében fellebbezést nyújtott be a bűnösség megállapítására és büntetés kiszabására, a másodrendű vádlottnál pedig három munkanap gondolkodási időt kért.

Az ítélet nem jogerős.

Forrás: MTI

Hasonló hírek

A nyílt utcán verték össze tegnap délután a válogatott magyar focistát a szurkolók

Géza

A migránsok ismét több helyszínen próbálkoztak bejutni hazánk területére, azonban rendőreink elfogták mindet! Köszönjük!

Géza

Miért pont 100 milliót ér Gyárfásnak, hogy levegyék róla a nyomkövetőt?

Mazsi