Hirmagazin.eu
Főoldal » Megrongálták Petőfi Sándor szobrát Ungváron
Külföld

Megrongálták Petőfi Sándor szobrát Ungváron

hirmagazin_2015-08-20_172741

Megrongálták Petőfi Sándor szobrát Ungváron, az ismeretlen elkövetők letörték a költő nevét viselő téren álló szoboralak kardját – adta hírül szerda éjjel a 7dniv.info ungvári hírportál.
A jelentés szerint a “vandálok” tettüket szerdára virradóra követték el a magyar költő szobra ellen Ungvár központjában.
“A barbár cselekedet azért is bosszantó, mert nem csupán Ungvár egyik jelképének a megrongálásáról, hanem a Kárpátalja és a szomszédos Magyarország közötti stabil baráti viszony elleni provokációról van szó” – írta a híroldal, amely reményét fejezte ki, hogy a rendőrség gyorsan elfogja a tetteseket, annál is inkább, mert Ungvárnak ez a része be van kamerázva.
Az 1990-ben felavatott ungvári Petőfi-szobrot az utóbbi években többször is megrongálták. 2009-ben, ugyancsak egy magyar nemzeti ünnepre időzítve, március 15-re virradó éjszaka fehér festékkel öntötték le. A tetteseket akkor nem sikerült kézre keríteni.
2011 áprilisában lefűrészelték, majd ugyanezen év szeptemberében letörték a költő egész alakos szobrának a kardját. Az elkövetők mindkét esetben ittas fiatalok voltak.
A szobor elleni további atrocitások megelőzése érdekében 2012-ben Magyarország ungvári főkonzulátusának anyagi támogatásával a város polgármesteri hivatala térfigyelő kamerákat szereltetett fel a Petőfi-térnek azon az egyébként nagyon forgalmas részén, ahol a magyar költő szobra áll.

Forrás: mixonline; Kép: Google, illusztráció;
Korrektúra: www.hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Burkába öltözött egy politikus, hogy nőket fogdoshasson

Edit

Az antiszemitizmus növekvő problémát jelenthet a zsidó fiatalok számára Európában

Halálra gázolta az autó a gyereket, mert az anya a telefonját nyomkodta

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------