Hirmagazin.eu
Főoldal » Megrohamozták a magyar patikákat a koronavírustól rettegők
Belföldi hírek

Megrohamozták a magyar patikákat a koronavírustól rettegők

Egyre több magyar ember keresi fel a hazai patikákat, rengetegen egészségügyi maszkokat akarnak beszerezni, azonban kezdenek kifogyni a gyógyszertárak ezekből a termékekből. Egy megkérdezett gyógyszerész szerint nem kizárt, hogy a koronavírus terjedése miatt nő a termék iránti érdeklődés – olvasható a Pénzcentrum oldalán.

Egy budapesti patika gyógyszerésze elmondta, hogy a cseppfertőzés és a levegőben terjedő vírusok ellen védelmet nyújtó két típusú egészségügyi maszk (az egyik gumiszalaggal rögzíthető, a másikat meg kell kötni) készlete teljesen kifogyott.

A patikus hozzátette, hogy több beteg is panaszkodott arra, hogy már a sokadik gyógyszertárban próbálkozik, ugyanis korábban sehol sem kapott szájmaszkot.

“Kértünk utánpótlást maszkból, de még nem igazolták vissza a megrendelésünket” – árulta el a gyógyszerész, majd hozzátette, hogy az influenzajárvány idején nem ritkaság, hogy az emberek maszkokat keresnek a patikákban, viszont sokkal többen vannak most olyanok, akik ázsiai útjuk előtt keresik fel a gyógyszertárakat. Mindemellett sok közöttük az Ázsiából származó vásárló.

Magyarországon két koronavírus-gyanús esetet vizsgáltak ki, de egyik betegnél sem diagnosztizálták a fertőzést – mondta korábban Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) tájékoztatásért is felelős államtitkára. Továbbra sincsen hazai érintettje a gyorsan terjedő járványnak, bár vannak olyan magyarok, akik jelenleg a legveszélyesebb kínai területeken tartózkodnak.

Vannak még azonban olyan patikák, ahol találhatnak a betegek raktáron lévő szájmaszkokat, melyek mechanikusan visszatartják a kórokozók belélegzését és hatásos védelmet nyújthatnak az influenza és más levegőben terjedő vírusok ellen. Mindemellett a már fertőzött beteg esetében is megakadályozzák, hogy az illető kilélegezze a vírust, ezzel továbbadva azt a környezetének.

Természetesen a maszkok sem jelentenek 100 százalékos biztonságot, ugyanis amint átnedvesednek könnyebben áthatolnak rajtuk a kórokozók. Érdemes ezért rendszeresen cserélni a szájmaszkokat.

Eközben rohamtempóban növekedik a halottak és a súlyos állapotban lévők száma Kínában, vasárnap estére már 80 halálos áldozata volt a járványnak. Mindemellett már csaknem hatezer fertőzés-gyanús esetet tartanak számon, a fél nappal korábbi 2684-ből.

Ázsián kívül pedig már az Egyesült Államokban is négy megbetegedést fedeztek fel, a legutóbbi beteg nemrég tért vissza Vuhanból, a fertőzés gócpontjának tartott városból. Őt most kórházban ápolják.

Forrás: Blikk.hu

Fotó: MTI/EPA

Hasonló hírek

Karácsony Gergely ellenfél nélkül is elindul az előválasztáson

Géza

Harmadával csökkent a balesetek száma a vasúti átjárókban, de most jönnek a halkabb vonatok, több figyelem szükséges!

Géza

Nehéz lett volna nemet mondani..

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------