Image default
Bulvár

„Megrendített, hogy ekkora a baj” – Mindenkit váratlanul ért Baló György bejelentése

Budapest — Betegsége miatt felfüggeszti televíziós munkáját Baló György (71). Bár a tévés az utóbbi időben nagyon lefogyott, hangja is rekedtes, gyenge volt, senki sem gondolta volna, hogy végül maga dönt úgy: egy időre felhagy imádott munkájával.

– Négyévnyi napi műsorkészítés után pihenésre és orvosi kezelésre van szükségem, ezért a műsort saját kérésemre január 8-tól szüneteltetjük – búcsúzott adás után a nézőktől hétfőn este Baló György, akinek hallatszott a remény a hangjában, hogy hamarosan visszatérhet a stúdióba.

A műsorvezető belátta, hogy bár a munkája élteti, most az a legfontosabb, hogy meggyógyuljon. Mindenképp szeretne visszatérni a kamerák elé, ám még nem tudni, hogy a kezelése mennyi időt vesz igénybe.

A Prima Primissima díjas újságíró 2015 óta volt az RTL Klub műsorvezetője, ahol a Magyarul Balóval című napi közéleti műsor házigazdájaként láthatták a nézők. Már korábban is előfordult, hogy az egészségi állapota miatt több hétre kiesett a munkából: 2017 decemberében kollégái felváltva helyettesítették őt.

Nemcsak Baló, de a csatorna is számol a műsorvezető mielőbbi visszatérésével, ám annyi időt adnak kollégájuknak, amennyire szüksége van.

– Baló György jelenléte újságíró kollégáim számára is meghatározó, munkájával nemcsak nekünk az RTL Klubnál, hanem az egész szakmának példát mutat és mértéket tart. Bízunk mielőbbi felépülésében, várjuk vissza – fogalmazott Kotroczó Róbert hírigazgató.

Lapunknak egy, a csatornához közeli forrás elárulta, megdöbbentette őket a hír.

– Mindig vidáman, jókedvűen jött be a felvételekre. Jóval korábban érkezett, hogy tökéletesen fel tudjon készülni. Mindenkihez volt pár kedves szava, most egy emberként drukkolunk neki, hogy felépüljön – mondta az informátor.

A Műsorvezető a hétfő esti adásban köszönt el a nézőktől / Foto: Blikk

Vitray Tamás (86) évekig dolgozott együtt Balóval, jó barátságot ápoltak, de az utóbbi időben már ritkán beszéltek.

– Megrendített, hogy ekkora a baj, nagyra tartom őt, jó barátom, remélem, minél hamarabb meggyógyul és visszamegy dolgozni. Sosem felejtem el, Gyuri szerkesztő apukája nem örült a fia televíziós szárnypróbálgatásainak. Gyuri megkért, hogy menjek el hozzájuk, beszéljek az apukájával, győzzem meg, hogy ez egy jó ötlet, és hogy a fia igenis tehetséges – emlékezett vissza Vitray Tamás, aki sikerrel is járt a látogatáson.

Sportriporter akart lenni

Baló György egy korábbi interjúban elárulta, azért választotta a bölcsészkart, mert matematikából nem voltak jó jegyei, így került végül a televízióhoz. – Egyetem alatt gyakornokként dolgoztam, külpolitikai híreket gyártottam, utána hívtak a tévéhez. Mindent megadtam volna azért, hogy sportriporter lehessek, de ez nem sikerült – mesélte Baló.

Forrás: Blikk

Hasonló hírek

Kétszáz év után először született lány az angol családban

info

Hódi Pamela is benne lesz az Ázsia Express következő évadában

Géza

Dalt írt az aranyér műtétjéről Pataky Attila

Edit