Hirmagazin.eu
Főoldal » „Megrendített a hír” – Az egész sportvilágot sokkolta az U23-as Európa-bajnok, Tóth Róbert halála
Sporthirek

„Megrendített a hír” – Az egész sportvilágot sokkolta az U23-as Európa-bajnok, Tóth Róbert halála

Houston — Sokként érte a hír a hazai sportrajongókat, hogy hosszan tartó küzdelem után a rák legyőzte Tóth Róbert (†29) U23-as Európa-bajnok kajakost. Hiába harcolt emberfeletti erővel a kór ellen, vasárnap elhunyt.

Az adenoid cisztikus carcinoma nevű betegséggel csatázó sportolót az elmúlt hónapokban az Egyesült Államokban kezelték, s eredményei pedig biztatóak voltak. Néhány héttel ezelőtt azonban az állapota romlani kezdett, a Csongrádi Hírek szerint pár hete fertőzésekkel küzdött. Felesége, Reményi Diána (32) a Facebook-oldalán számolt be Tóth haláláról.

„Két héttel ezelőtt ezekben a percekben még néztem, ahogy kajakozol. Most pedig már nem élsz. Leírhatatlan mindaz, amin az elmúlt majdnem két hétben átmentünk. A folyamatos kontroll alatt töltött hónapok után, minden különösebb előjel nélkül, egy felfoghatatlan és őrült végső háború kezdődött. Mégsem tudom azt mondani, hogy a rák győzött le téged. Olyan volt az egész, mintha beláttad volna, hogy csak úgy tudod megállítani ezt a démont a testedben, ha előbb elpusztítod saját magad. Az utolsó percig emberfeletti küzdelem volt, az utolsó leheletedig bivalyerős maradtál. A harcos. Így hívtak az ápolók, az orvosok, mindenki” – búcsúzott a felesége.

Felesége, Diána mindent megtett, hogy a sportoló a legjobb kezeléseket kapja, férje támasza volt /Fotó: Instagram

Tóth könnycsatornáját 2017-ben támadta meg a kór, később a gerincében és a májában is kialakultak áttétek. Itthon sugár- és kemoterápiás kezelést kapott, a szeme mögötti daganatot sikerült eltüntetni, de a sugárterápia miatt a bal szemére megvakult. A házaspár az év elején költözött Houstonba, a reményt adó kezelés finanszírozása érdekében a sportolói társadalom összefogott, pályatársai közül is sokan adakoztak a megsegítésükre.

A sportolót az elmúlt hónapokban Houstonban kezelték egy különleges módszerrel /Fotó: Instagram

– Nagyon sajnálom, ami vele történt, a gyógykezelését én is támogattam a Kolonics Alapítványon keresztül, sok társamhoz hasonlóan – mondta a Blikknek a háromszoros olimpiai és világbajnok Kammerer Zoltán (41).

– Versenyeztünk is egymás ellen, jó kiállású fiatalember volt, tele energiával.

Tóth (balról a második) a kajak négyes tagjaként nyert U23-as Európa-bajnoki címet /Fotó: Magyar Kajak-Kenu Szövetség

A nyolcszoros világbajnok Medveczky Erika (31) Európa-bajnoki címéért kapott karóráját ajánlotta fel licitre, hogy a befolyó összeggel támogassa Róbert kezelését.

– Megrendített a hír, nemcsak engem, az egész kajakostársadalmat, hiszen az utóbbi hetekig végig nagyon bizakodóak voltak. 14-15 éve, serdülő kajakos korunk óta ismertem Robit, többször edzőtáboroztunk együtt. Mindig tele volt életkedvvel és tenniakarással – fogalmazott.

Szülővárosa is segít

Tóthot szülővárosa önkormányzata saját halottjának tekinti, s a hazaszállítás költségeit is magára vállalja.

– Csongrád városának közössége a gyógykezelése kapcsán is összefogott Robiért, ebben a nem várt és szomorú helyzetben is segíteni szeretnénk. Felvettük a kapcsolatot a családdal, a napokban mind a hazaszállítás, mind a temetés részleteit egyeztetni fogjuk – mondta lapunknak Bedő Tamás (46) polgármester.

Forrás: Blikk.hu

 

Hasonló hírek

Megszólalt Sós Csaba, a magyar úszóválogatott kapitánya: ez a véleménye Hosszú Katinka váratlan bejelentéséről – Őt is meglepte a hír

Kovács Karolina

Jéghoki: újabb fölényes magyar siker

info

Négy országot büntetett meg az UEFA

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------