Hirmagazin.eu
Főoldal » Megrendezik az első Kanizsai Pünkösdölőt
Programinfó

Megrendezik az első Kanizsai Pünkösdölőt

2015 05 16 115035

2015. 05. 16. – 09:21 forrás: MTI

A pünkösdi ünnepkör hagyományait, a régi népszokásokat elevenítik fel május 24-én Nagykanizsán: az első Kanizsai Pünkösdölőt a belvárosban, több helyszínen rendezik meg.
A néptáncosok, népdalkörök, hagyományőrző csoportok felvonulása pünkösd vasárnapján, a délutáni órákban indul el az Erzsébet térről. A dalos pünkösdi menet az Erzsébet téren, a Deák téren és a Széchenyi téren ad rövid műsort, a produkciók résztvevőit a város és az egyház vezetői fogadják és köszöntik – mondta el a Kanizsai Kulturális Központ igazgatója az MTI-nek.

Kovácsné Mikola Mária szólt arról is, hogy a pünkösdi hangulatot idéző, népi kulturális bemutatók sora a két szabadtéri színpadon folytatódik: fellépnek a Kanizsai Horvát Tamburások, a Zalagyöngye Táncegyüttes, az Árvácska Dalkör, a bajcsai Rezedák Hagyományőrző Dalkör, valamint a Kanizsa Táncegyüttes. A műsor zárásaként a szerb Boban Markovic Orkestar zenészei adnak koncertet.

A program kirakodóvásárral, kézműves játszóházzal, játékparkkal egészül ki és a látogatók kipróbálhatják a népi körhintázást is.

Az első Kanizsai Pünkösdölő májusfa-kitáncolással és utcabállal fejeződik be: a 18 méter magas lucfenyőt – a Zalaerdő Zrt. ajándékát – a hagyományokhoz híven május elsejére virradó éjszaka állították fel a művelődési ház melletti füves területen.

punkosdolo

Hasonló hírek

A zene fontosabb, mint a Grammy

info

Hétfőn van a Csíksomlyói passió szabadtéri előadása Esztergomban

Géza

TÁRSASJÁTÉKOS OLYMPIA ÉS VILÁGBAJNOKSÁGOK egy időben és egy helyen – Társasjátékok ünnepe 2016.

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!