Főoldal » Megrázó vallomást tett a Szíriában rekedt magyar anya!
Külföld

Megrázó vallomást tett a Szíriában rekedt magyar anya!

A há­rom­gyer­me­kes asszony 16 évvel ez­előtt köl­tö­zött ki fér­jé­vel. Ám a férfit azóta bör­tönbe zár­ták, ő pedig min­den­nap attól ret­teg, hogy mikor tör ki a há­ború. Lá­nya­i­val me­ne­külne a po­kol­ból, de hiába…

Tizenhat évvel ezelőtt a szíriai Hamá városa még ideális választásnak tűnt Mónika számára, ám

az asszony élete mára rémálommá vált.

Mindennap attól retteg, mikor tör ki a háború, lesz-e aznap bombázás, estére életben lesz-e még mindenki a családból, vagy nem visznek-e el valakit konspiráció vádjával.

Hiszen férjével, Mannal is ezt tették. Mindössze annyi volt a bűne, hogy taxijával összeütközött egy katonai vezető kocsijával, és összeszólalkozott vele. Ez három éve történt, azóta nem látták őt, börtönben van – számolt be róla a Blikk.

“A lányaim, Leila és Madiha kicsik voltak, amikor Hamába költöztünk 2000-ben. Mirjam már itt született. 2011 óta napról napra veszélyesebb itt az élet. Naponta csak másfél óráig van áram, víz pedig csak éjjel folyik. Az utcán 100 méterenként katonai bázisokat állítottak fel, és ott ellenőrzik a gyanús személyeket. Egyfolytában rettegünk. A legfélelmetesebb azonban az, hogy bármikor elkezdhetik bombázni a várost”

– mesélte a lapnak a félelemben élő asszony, akinek egyetlen esélye van. Lányaival visszatérne Magyarországra, ez azonban nem egyszerű. Magyar útleveleik ugyanis lejártak, a szír papírjaikkal pedig csak menekülttáborokba juthatnának.

Megrázó vallomást tett a Szíriában rekedt magyar anya!

A Blikk megkereste a a Külügyminisztériumot, hogy tudnak-e Móni­káéknak segíteni. A következő választ kapták:

“A Szíriában élő magyar állampolgároknak 2012. december 5-ig volt lehetőségük a magyar állam segítségét kérni a hazajutásban, erre akkor felhívtuk a figyelmet. A damaszkuszi nagykövetség azóta nem működik, Szíria területe a bejrúti nagykövetség illetékességébe tartozik. De Jordániában is segítenek nekik.”

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Kikapott a Real, ezért felgyújtotta magát egy aradi bácsi karácsonykor (Olvasd el és nézd meg a meccs összefoglalóját!)

Géza

Seehofer több támogatást kíván Merkeltől

Géza

Migráns pókember

Géza