Hirmagazin.eu
Főoldal » Megrázó vallomás: kiutálták iskolatársai a manchesteri terrortámadás egyik túlélőjét, mert féltékenyek lettek a „hírnevére”
Külföld

Megrázó vallomás: kiutálták iskolatársai a manchesteri terrortámadás egyik túlélőjét, mert féltékenyek lettek a „hírnevére”

Eve Senior 14 éves volt, amikor tőle pár méterre felrobbantotta magát egy öngyilkos merénylő Ariana Grande koncertjén.

A 2017 májusában történt manchesteri terrortámadás egyik túlélője, a most 16 éves Eve Senior megrázó őszinteséggel mesélt a Mirrornak a borzalmas tragédiáról. A tini az édesanyjával és 13 éves húgával vett részt Ariana Grande koncertén, amikor egy öngyilkos merénylő, Salman Abedi alig pár méterre tőlük felrobbantotta magát. Eve még emlékszik rá, hogy a detonáció előtt pár másodperccel a férfi elment mögötte, aki aztán élesítette mellényét.

„Emlékszem az arcára. Nem nézett rám, csak egyenesen előre. Öt lépést tett, aztán robbantott” – kezdte a fiatal, akinek azóta is rémálmai vannak, főszerepben a terroristával. Hiába látott azóta megannyi képet és felvételt a férfiről, a mögötte elsiető arc örökre beégett a memóriájába. Így látja őt, ahogy figyeli a szobájában, vagy bántja, néha üldözi.

„Nappal nincs nagy baj, mert akkor fent vagyok, és azt tudom magamnak mondani, hogy ne viselkedj ilyen hülyén. De ha alszol, nem tudod irányítani a dolgokat, hogy miről álmodsz. De már egyre jobb a helyzet. Ha felriadok, bekapcsolom a tévét, és lenémítom, így továbbra is megy a háttérben, én pedig visszafekszem aludni” – mesélte Eve. A lány hatalmas szerencséjére csak pár sérülést szerzett, ami külön csoda, hiszen csak pár méterre volt tőle a bomba. Megégett és több vágást is szerzett, főleg a szétrepülő repeszek miatt. A mentéséről készült képek bejárták a világot, az éppen őt segítő rendőrökkel készült fotója másnap megannyi napilap címoldalán jelent meg.

10 napig ápolták kórházban a támadás után, ahol végig mellette volt a barátja és a családja is. Ráadásul, ha nem lett volna elég a megrázkódtatásból a fiatalnak, visszatérve az iskolába azzal kellett szembesülnie, hogy néhány társa kiutálta, sőt, zaklatni kezdte, ugyanis a „hírneve” miatt féltékenyek lettek rá.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Make me so proud. Punching abit 😍😍😍

Leeds Rhinos U16🦏 (@luca_atkinson) által megosztott bejegyzés,

A sokk miatt az első napokban nem is emlékezett a történtekre, elmondása szerint nagy köd volt a fejében. Az emlékek szépen, fokozatosan tértek vissza. Ekkor jutott eszébe egy nő, akit maga mögött látott mozdulatlanul, a földön fekve. Sokáig küzdött lelkiismeret-furdalással, amiért nem sietett azonnal a segítségére, holott ő is bőven ápolásra szorult.

„Rémes gondolatok gyötörtek vele kapcsolatban: életben maradt-e?”

Végül egy szociális munkás segítségével sikerült a hölgyre találnia, aki komoly sérülésekkel, de túlélte a robbantást. Mint kiderült, ő is legalább annyira aggódott Eve miatt, mint fordítva.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

😍😍😍 lucky

Leeds Rhinos U16🦏 (@luca_atkinson) által megosztott bejegyzés,

Eve azóta, amennyire csak tudja, az átlagos angol tinik életét éli. Hamarosan vizsgázik az iskolában: ápolónőnek szeretne továbbtanulni, hogy ő is legalább annyit segíthessen, mint amennyi segítséget ő kapott kezelése alatt. Bár két év eltelt, a mai napig műtik a sebeit, a lábán lévő hegek miatt azonban azóta nem mert szoknyát felvenni, csak három harisnyával alatta. Próbál optimista lenni, a lehető legtöbbet kihozni az élet adta lehetőségeiből. A terroristának azonban nem tud megbocsátani:

„Nem tudok megbocsátani: nem csak azért, amit velem tett, de azok miatt sem, akik meghaltak. Nem felejtem el, mi történt, őt viszont megpróbálom elfelejteni.”

Forrás: Blikk.hu

Fotó: Northfoto

Hasonló hírek

Az Iszlám Állam vállalta magára az öngyilkos merényletet az egyiptomi szállodánál

Edit

Vészhelyzet miatt elmenekítették a miniszterelnököt és családját

Mazsi

Most jött a hír! Terrortámadás Tokióban: gyalogosok közé hajtott egy autós

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------