Hirmagazin.eu
Főoldal » Megrázó vallomás: Így kínozzák az Iszlám Állam szexrabszolgáit
Külföld

Megrázó vallomás: Így kínozzák az Iszlám Állam szexrabszolgáit

Két ja­zidi em­beri jogi ak­ti­vista kapta idén a Sza­ha­rov-díjat, a fi­a­tal nők­nek si­ke­rült meg­szök­niük az Isz­lám Állam fog­sá­gá­ból. Nem fél­nek be­szélni az átélt bor­zal­mak­ról.

A Szaharov-díjat idén Nadja Murat és Lamija Azsar Basár kapja – jelentette be Európai Parlament döntését a testület elnöke csütörtökön. Martin Schulz azt mondta: “Jelentős és fontos döntés, hogy két olyan túlélőt támogassunk, aki menekültként érkezett Európába, és menedéket kapott az Európai Unióban.” Az EP elnöke hozzátette: a testület továbbra is támogatja a két bátor jazidi nő küzdelmét.

A hirado.hu által közölt részletek szerin Nadia Murád 19 éves volt, amikor az Iszlám Állam foglyaként megjárta a poklok poklát, három hónap után sikerült megszöknie. 2015-ben az ENSZ Biztonsági Tanácsában beszélt szörnyű megpróbáltatásairól és az átélt borzalmakról. Elmondta, 150 jazidi családot vittek Moszulba, egy épületben helyezték el őket, ahol már legalább ezer jazidi volt, sok gyerek is, akiket a katonák elajándékoztak.

Őt is el akarta vinni egy ember, de Nadia csak a padlót bámulta, és amikor felpillantott, mintha egy szörnyet látott volna.

Sírt és azt kiabálta: “Én túl fiatal vagyok, te pedig hatalmas. Erre a férfi megütötte, megrúgta és megverte – mesélte a fiatal nő, akit a terrorszervezet harcosai szex rabszolgaságra kényszerítettek.

Megrázó vallomás: Így kínozzák az Iszlám Állam szexrabszolgáit
Illusztráció

Nadia végül megmenekült, de hat bátyját és az édesanyját elveszítette. A fiatal nő jelenleg Németországban él, és a menekültek megsegítésére tette fel az életét. A macedón határ lezárása után Idomenibe ment, ahol arra biztatta az illegális bevándorlókat, hogy költözzenek át a hivatalos befogadóállomásokra.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Hatalmas tűz pusztított a Notre-Dame-ban, sikerült megmenteni az épület szerkezetét – videó

Géza

Interneten is bírálta Ponta a magyar diplomáciát

info

Hatalmas változás: ő a világ ura

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------