Főoldal » Megrázó: több ezer birka teteme úszik a tengeren a romániai hajókatasztrófa után – videó
Külföld

Megrázó: több ezer birka teteme úszik a tengeren a romániai hajókatasztrófa után – videó

Mindössze 33 birka életét sikerült megmenteni a tegnap felborult román hajón szállított 14 600 jószágából, ráadásul társaik teteme azóta is a víz felszínén lebeg.

felborult egy birkákat szállító hajó Románia partjainál, Midia közelében, azt követően, ahogy elhagyta a rakodópartot. A járművön egy 22 fős legénység illetve 14 600 birka volt, amelyek mind a vízbe zuhantak. A legfrissebb információk szomorú hírekről számoltak be: közülük mindössze 33-t sikerült kimenteni, a többi állat elpusztult a balesetben. A külföldi források arról számoltak be, ennél jóval több juh is túlélhette volna, ha a hajó segítségére sietnek, azonban ez nem történt meg. Jelenleg kritikus a helyzet az érintett térségben: a több ezer tetem azóta is a tengeren sodródik, vagy a hajó alá vannak szorulva. Az állatvédők jelenleg azon dolgoznak, legalább a román tévék élő adását szüntessék be.

A legénységnek egy tagja szintén a vízbe zuhant a borulás során, de társai kimentették őt.

14.600 sheep sank with dead ship Queen Hind in Romanian harbor Midia on Sunday 24 November immediately after departure. 33 animals have been rescued but then the vessel was abandoned by the authorities. Many more could have been rescued but now thousands of dead bodies are trapped in the shipwreck or floating on the sea. Please send an URGENT E-MAIL to the Romanian Prime minister at [email protected] and ASK him to BAN LIVE EXPORT.

Videó:

Hasonló hírek

Felrobbantotta magát két iszlamista lány

Edit

Itt a kölni botrány svéd verziója

Edit

Vaatz: „Orbán Viktor elismerést érdemel”

Edit