Hirmagazin.eu
Főoldal » Megosztó brüsszeli javaslat: jön a kötelező euró
Külföld

Megosztó brüsszeli javaslat: jön a kötelező euró

2025-re eltűnhet a magyar forint – legalább is uniós tisztviselők azt szeretnék elérni, hogy nyolc éven belül az EU minden tagállama átváltson a közösségi fizetőeszközre.

A 28 EU-tagállam közül jelenleg kilenc nem része az eurózónának, pedig a csatlakozási szerződésben erre ígéretet tettek. Az Egyesült Királyság épp távozik, de rajta kívül Dánia sem fog euróra váltani, mivel csatlakozásukkor ezt a szerződésben kötötték ki. A maradék hét tagállam viszont nem fog örülni a hírnek…

A Bizottság terveiről a német Frankfurter Allegemeine Zeitung szerzett tudomást. Magyarország, Lengyelország és Csehország várhatóan el fogja utasítani a felvetést, hiszen az állandó válsággal küzdő euró egyáltalán nem vonzó a „kívülállók” számára, és a közös fizetőeszköz a pénzügyi autonómia elvesztésével is járna.

Svédországban már 2003-ban tartottak egy népszavazást az ügyben – és akkor a lakosok többsége nemet mondott az euróra. A helyzet pedig azóta sem változott.

Horvátország, Románia és Bulgária nem zárkózik el az eurótól – az újonnan csatlakozó hármas gazdaság szintje azonban még messze elmarad attól, hogy csatlakozhassanak az eurózónához.

Az EU azt várja az euró-tagok kiterjesztésétől, hogy így egységes választ tudnak nyújtani az inflációra, államadósságokra és kamatokra, de egyre kevesebb tagállam hisz a közös fizetőeszköz jövőjében. A legtöbb európai gazdasági vezető arra számít, hogy az euró pár éven belül összeomlik

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Három embert késelt meg egy terrorista a manchesteri Victoria pályaudvaron

Géza

Migránsinvázióra figyelmeztet az olasz polgármester

Mazsi

Könnygázt vetett be a szlovén rendőrség

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!