Főoldal » Megoszlik az EP-képviselők véleménye a brexitről és Boris Johnsonról – videó
Külföld

Megoszlik az EP-képviselők véleménye a brexitről és Boris Johnsonról – videó

Amíg a Westminster parlamentjét bezárják, az Európai Parlament képviselői, akik jövő héten térnek vissza brüsszeli munkájukhoz, aggódnak.

“A kemény brexit rossz Európának és Nagy-Britanniának. Boris Johnson felelőtlen politikus, aki óriási károkat okoz országa számára – és hazánknak, Európának is” – mondta tudósítónknak Rónai Sándor, a magyar szociáldemokrata Demokratikus Koalíció politikusa.

De nem minden európai törvényhozó ilyen aggódó. Más tagországok euroszkeptikus képviselői úgy vélik, hogy az Egyesült Királyság számára lehetővé kell tenni, hogy a brexit révén saját útját járja.

Úgy gondolom, hogy az Európai Uniónak következetesebben és az Egyesült Királyság megbüntetése nélkül kellene viselkednie – de azt is gondolom, hogy ez a viselkedés ideológiai jellegű” – véli Carlo Fidanza, az olasz szélsőjobboldali Liga párt képviselője.

Az Egyesült Királyság parlamentjének felfüggesztése jelentősen lecsökkenti azt az időt, ami alatt a brit kormánynak meg kell próbálnia megoldást találni az ellentmondásos ír határkérdésre. Boris Johnson ragaszkodik ahhoz, hogy ezt a kérdést kell távolítani a jelenlegi megállapodásból.

“Boris Johnson megállapodás nélküli kilépést akar, és ha sikerült is elhallgattatnia a Brit Parlamentet, ezt nem fogja tudni megtenni az európai országokkal. Úgy gondolom, hogy Boris Johnson a közelgő, küszöbön álló brit politikát készíti elő. A no-deal brexit káros az Unió országainak, de mindenekelőtt tönkreteszi a brit politikát” – jelentette ki a spanyol Esteban González Pons, az Európai Néppárt egyik frakcióvezető-helyettese az EP-ben.

Boris Johnson első EU-csúcstalálkozóján itt Brüsszelben majd október 17-én vesz részt, a brit parlament felfüggesztését követően. Az utolsó pillanatokban, amikor még megakadályozható a megállapodás nélküli brexit.

euronews

Hasonló hírek

Babamentés a roncsok közül a tajvani pokolból – DRÓNVIDEÓ

Mazsi

Mi történt hirtelen? Merkel simán lerázta Orbán Viktort

Mazsi

Óriási gyémántot találtak Afrikában

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------