Hirmagazin.eu
Főoldal » Megőrizte pozícióját az Opel
Gazdaság

Megőrizte pozícióját az Opel

Forrás: MTI

Az Opelnek sikerült megőriznie pozícióját 2015-ben a magyarországi autópiacon, 10 200 eladott járművel részesedése 10,7 százalékos, az európai országok között a legmagasabb – összegezte Koncz Gábor, az Opel Magyarország ügyvezető igazgatója az elmúlt évet.

Megőrizte pozícióját az Opel

A 2014. évivel szinte megegyező darabszám ugyan a teljes piac mintegy 14 százalékos bővülését tekintetbe véve részesedéscsökkenést eredményez, azonban a személyautók szegmensében az elért 11,45 százalék változatlanul első helyet biztosít a márkának, immár ötödik éve – jelezte az ügyvezető igazgató újságíróknak tartott évértékelőjében.

Az MTI kérdésére elmondta: az idén a kereskedők a piaci növekedés ütemének csökkenésére számítanak, az Opel célja, hogy a teljes piacnak megfelelő bővülést maga is teljesítse.
Koncz Gábor kitért arra, hogy az Opel Magyarország az idén jubilál: 25 évvel ezelőtt, 1991. januárjában jegyezték be elődeit, a szentgotthárdi autógyárat és a General Motors Autóforgalmazó Kft.-t. A GM azóta összesen 1,5 milliárd eurónyi beruházást hajtott végre Magyarországon.

A cég kedden kiadott közleménye szerint Szentgotthárdon az elmúlt 25 év alatt 85 ezer autót, 8 millió motort és hatmillió hengerfejet gyártottak, a kereskedések pedig mintegy 404 ezer Opelt adtak el Magyarországon. Jelenleg 480 ezer darabbal ez a legnépszerűbb autó a magyar utakon, volt olyan év, amikor a márka részesedése az eladásokban a 25 százalékot is elérte, amit Koncz Gábor szerint nagyban segített a jelenlévő gyártói háttér.

Hasonló hírek

Százmilliárdos kárt okoztak tavaly az adócsalók

Edit

Hány embert érint? Jó időre bebetonozták a 28,5 ezres minimumnyugdíjat?

Géza

Több család meggazdagodott belőle! Borzasztó nagy üzlet idén a dió!

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!