Hirmagazin.eu
Főoldal » Megöltek egy „érinthetetlen” indiai fiút, mert lova volt
Kiemelt külföldi hírek

Megöltek egy „érinthetetlen” indiai fiút, mert lova volt

Halálra vertek egy „érinthetetlenek” (dalitok) kasztjába tartozó földművest a nyugat-indiai Gudzsarát szövetségi államban, mert egy lovat birtokolt – közölte a helyi rendőrség szombaton.

A hatóságok szerint a bűncselekmény áldozata egy 21 éves fiú.Az áldozat apja elmondta, hogy az állatot nyolc hónapja vásárolta fiának. „A lovak iránti szeretete miatt gyilkolták meg” – hangsúlyozta.

Dalit boy killed by Kshatriya men for ‘transgressing’ the inviolate boundaries of caste & owning/ riding a horse. Ten days ago, the Supreme Court noted how SC/ ST persons use the Atrocities Act “as an instrument to blackmail or to wreak personal vengeance” http://indianexpress.com/article/india/for-riding-horse-upper-caste-men-kill-dalit-youth-in-gujarat-5117872/ 

For riding horse, upper caste men kill Dalit youth in Gujarat

Located around 50 km west of Bhavnagar city, Timbi has a population of around 5,000. The village is dominated by Patidars, with about 50 Dalit families making the community the second largest group.

indianexpress.com

A ló a hatalmat jelképezi Indiában

Az apa arról számolt be a rendőrségnek, hogy a tettesek elsősorban azt kifogásolták, hogy fia lovat tart. A felsőbb kasztokhoz tartozók már korábban is azzal fenyegették, hogy megölik, mert a lovaglás a helyi szokások szerint a felsőbb kasztok előjoga. Indiában ugyanis egy ló birtoklása a hatalom és a jólét jelének számít.

A történteket követően a ksátrija (uralkodó-harcos) kaszthoz tartozó három gyanúsítottat vettek őrizetbe kihallgatásra – közölte a rendőrség. A megölt fiú apja szerint egyikük figyelmeztette őket, hogy ne lovagoljanak a faluban, mert a dalitoknak ezt nem szabad. „Azzal fenyegetett, hogy megöl minket, ha nem adjuk el a lovat” – tette hozzá.

Ló vezette a tüntető dalitokat

A fiú családja mellett demonstráló dalitok tüntetőleg egy lovaskocsin akarták elszállítani a holttestet, de mivel ezt nem tudták megszervezni, az említett lóval együtt meneteltek:

A hindu kasztrendszer legalsó fokán található dalitokat még manapság is gyakran részesítik hátrányos megkülönböztetésben az indiai társadalomban, s az ellenük irányuló erőszakcselekmények sem mennek ritkaságszámba. A dalitok többsége továbbra is koldusszegény, kétkezi, sokszor mocskos, senki más által nem vállalt munkákból kénytelen megélni.

Októberben egy csoport férfi lincselt meg egy dalitot, mert részt vett egy hagyományos hindu táncünnepélyen. Narendra Modi indiai miniszterelnök újfent követelte a dalitok elleni erőszak végét. Az 1,25 milliárd lakosú Indiában mintegy 200 millió „érinthetetlen” él.

Forrás: MTI

Hasonló hírek

Az Iszlám Állam feltámadhat hamvaiból

Géza

Merkel áldozatai: Ezeket az európai nőket gyilkolták meg az elmúlt időszakban a “befogadottak”

Géza

Egy percre megáll az élet Nagy-Britanniában

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------