Főoldal » Megölték a terrorvezért – Titkos amerikai akció a háború sújtotta Szíriában: amíg a törökök csatáznak, ők csendben lecsapták az Iszlám Állam fejét
Külföld

Megölték a terrorvezért – Titkos amerikai akció a háború sújtotta Szíriában: amíg a törökök csatáznak, ők csendben lecsapták az Iszlám Állam fejét

Abu Bakr al-Bagdadira, az Iszlám Állam vezetőjére, titkos amerikai művelet során csaptak le Szíria észak- nyugati részén, amely során a terrorszervezet feje életét vesztette- írta meg a Newsweek amerikai katonai forrásokra hivatkozva.

A magas katonai rangú informátor elmondása szerint, a vezető nagy valószínűséggel meghalt, amikor az amerikai hadsereg beavatkozása során felrobbantott magán egy robbanómellényt.

Donald Trump, amerikai elnök vasárnap hajnalban, Twitterén írta ki, hogy “valami nagy dolog történt“, így nagy bejelentésre készül, amire vasárnap kora délután kerül sor magyar idő szerint.

Bagdadi halálhírét már többször híresztelték, de a hírhedt vezető újra és újra feltűnt videókban. 2004-ben már sikerült az amerikaiaknak elfognia, de akkor még személyének nem tulajdonítottak akkora jelentőséget, így elengedték.

(Index.hu)

Fotó: MTI/AP

Hasonló hírek

Mallorca: nem az egyik eltűnt magyar holttestét találták meg

Géza

Megvan az Eurojackpot új multimilliomosa: 90 millió euróval ő az ország legnagyobb nyertese

Mazsi

Felfüggesztették az éjjel a rendkívüli EU-csúcsot

Géza