Image default
Külföld

Megölték a párizsi merényletek egyik fő felelősét

forrás: MTI

Szíriában légicsapásokkal megölték a novemberi párizsi merényletek egyik főszereplőjét, Charaffe El Mouadan-t – jelentette be helyi idő szerint kedden egy amerikai katonai szóvivő. Mellette az Iszlám Állam terrorszervezet tucatnyi másik fontos tagjával végeztek a koalíciós légicsapásban.

 Megölték a párizsi merényletek egyik fő felelősét

A francia állampolgár Charaffe El Mouadan a terrorcsoport tagja volt, és szorosan kapcsolódott a merénylet megszervezőihez, köztük a belga állampolgár Abdelhamid Abaaoudhoz, a párizsi terrorista támadó csoport vezetőjéhez, aki kávéházak vendégeire nyitott tüzet a merényletek során.

El Mouadan aktívan részt vett más, nyugaton tervezett támadások előkészítésében is – mondta washingtoni sajtótájékoztatóján Steve Warren ezredes, az Iszlám Állam elleni koalíció szóvivője. A terroristákkal nagyrészt drónok végeztek Szíriában és Irakban az elmúlt hónap során. Mouadant múlt csütörtökön, Szíriában ölték meg a tájékoztatás szerint.

Meghalt Abdel Kader Hakim is, akinek szintén köze volt a párizsi merénylet sorozathoz. A többi elesett iszlamista az IÁ középszintű vezetője volt – mondta az ezredes, de a részletekbe nem ment bele.

 

Hasonló hírek

Spöttle: Ha a migránsok tudnának németül, visszafordulnának

Edit

Több mint háromezren kényszerültek szükségszállásokra a Fuego vulkán miatt

Géza

Ismént tűz ütött ki egy német befogadóállomáson

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelöl örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelöl valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesztő
--------------------------------------------