Hirmagazin.eu
Külföld

Megölt egy katolikus papot Franciaországban a ruandai migráns, aki tavaly felgyújtott egy székesegyházat..

Meggyilkoltak egy katolikus papot Franciaország nyugati részén hétfő reggel – jelentette be Gérald Darmanin francia belügyminiszter a Twitteren.

A gyilkos az a ruandai migráns, aki tavaly felgyújtotta a nentes-i székesegyházat. Ráadásul már akkor sem tartózkodhatott volna Franciaországban, mert 2019-ben erőszakos bűncselekmény miatt kiutasították, de ezt két év alatt sem hajtották végre. Most is csak bírói felügyelet alatt állt.

Egy, az ügyet jól ismerő forrás elmondta, hogy a gyilkos feladta magát a Mortagne-sur-Sevre-i csendőrségen (a település Nyugat-Franciaországban, Vendée megyében van).

A FÉRFI IGAZSÁGÜGYI MEGFIGYELÉS ALATT ÁLLT A TAVALY JÚLIUSI NANTES-I KATEDRÁLISTŰZZEL KAPCSOLATBAN – TETTE HOZZÁ A FORRÁS.

A Valeurs Actuelle című jobboldali hetilap információi szerint a gyilkosságot egy ruandai migráns követte el, akit a kegyetlenül meggyilkolt 60 éves pap, Olivier Maire fogadott be a közösségébe Saint-Laurent-sur-Sèvre-ben ; a migráns tavaly óta élt ott, előtte hajléktalan volt. A Le Figaro azt írja, hogy a gyilkos már bírói felügyelet alatt állt, mert ő gyújtotta fel a nantes-i székesegyházat 2020-ban. Ráadásul ez előtt, már 2019-ben kiutasították Franciaországból egy erőszakos bűncselekmény miatt, mégis hagyták, hogy maradjon.

A Valeurs Actuelles nem részletezi ugyan a gyilkosság módját, de arra utal, hogy rendkívüli kegyetlenséggel követték el.

Meggyilkoltak egy katolikus papot Franciaország nyugati részén hétfő reggel. FORRÁS: AFP/SEBASTIEN SALOM-GOMIS

Az ellenzéki politikusok felháborodtak a történteken, főleg, hogy egy visszaeső bűnözőről van szó. Marine Le Pen, a jobboldali, bevándorlásellenes Nemzeti Tömörülés elnöke azt mondta, az állam és Gérald Darmanin francia belügyminiszter totális kudarcáról van szó.

Franciaországban lehet valaki illegális bevándorló, felgyújthatja a nantes-i katedrálist, akkor sem fogják kitoloncolni, majd újra bűnözhet, megölhet egy papot is– mondta felháborodva a politikus.

Gerard Darmanin meglepő választ adott. Azt mondta: aki azt kérdezi, miért nem hajtották végre a kiutasítást, az nem ismeri a részleteket.

A RUANDAI MIGRÁNS ELLEN 7 ÉVEN KERESZTÜL ZAJLOTT A BÍRÓSÁGI ELJÁRÁS.

Ennyi idő alatt állapították meg róla, hogy nem jogosult a menekült státuszra, ráadásul bűncselekményt is követett el Franciaországban. Ezek után

UTASÍTOTTÁK KI, 2019-BEN, DE EZT EGYSZERŰEN NEM HAJTOTTA VÉGRE A FRANCIA ÁLLAM.

A gyilkos az a ruandai migráns, aki tavaly felgyújtotta a nentes-i székesegyházat. FORRÁS: AFP/SEBASTIEN SALOM-GOMIS

Majd a szabadlábon maradt bűnöző 2020-ban felgyújtotta a nantes-i székesegyházat, amely befogadta, de még ezután is szabadlábon maradhatott. Most pedig megölte azt a papot, aki ezek után is befogadta.

A francia közvélemény nagy része szerint – ez a lapok kommentszekciójában látszik – a történtek a baloldali francia állam működésképtelenségét mutatják.

origo

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Orosz számítógépes hackerek ellen emeltek vádat az Egyesült Államokban

Géza

Merkel: A menekültek csakis önként és az ENSZ felügyelete mellett térhetnek vissza Észak-Szíriába

Géza

Megjelent a kolera az Idai ciklon után – képek! Oszd meg!

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------