Hirmagazin.eu
Főoldal » Megoldódott a rejtély, eredeti Vincent van Gogh oslói önarcképe – videó
Művészet

Megoldódott a rejtély, eredeti Vincent van Gogh oslói önarcképe – videó

Fél évszázados rejtély oldódott meg azzal, hogy igazolták az oslói múzeumban őrzött Vincent van Gogh-festmény eredetiségét.

Az önarckép amiatt is különleges, hogy 1889-ben készült, amikor a művész pszichózisa miatt többször is kezelésre szorult.

A mű eredetiségét a hetvenes években kérdőjelezték meg.

A Norvég Nemzeti Múzeum kurátora, Mai Britt Guleng elmondta, hogy a képet a művész munkásságának vezető szakértői vizsgálták meg.

Vincent van Gogh 1889-es autoportréja némiképp különbözik a többi önarcképétől. Stílusa és színvilága miatt azonban eddig is Van Gogh-hoz kötötték az alkotást.

Az amsterdami Van Gogh Museum szakértője, Louis van Tilborgh magyarázza, hogy a festmény Franciaországban készült. Azt nem sikerült tisztázni, hogy a mű Arles-ban, Saint-Rémy-de-Provence-ban vagy Auvers-sur-Oise-ban született. Elkészülte után van Gogh két barátja, Joseph és Marie Gioux tulajdonába került, akik Arles-ban éltek.

Az önarckép nagy jelentőséggel bírt van Gogh számára, mivel első nagyobb pszichotikus rohamához és az azt követő szanatóriumi kezeléséhez fűződik. Egy levélben arról számol be fivérének, hogy az önarcképpel állapotát próbálta kifejez

euronews, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Borbély Alexandra kapta a legjobb női főszereplőnek járó Európai Filmdíjat

Géza

Megvette az állam Munkácsy Krisztus Pilátus előtt című képét

info

A banán, a művészet, karantén és Anna – ezt nézd meg!

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------