Főoldal » Megnyitották a müncheni pályaudvarokat
Külföld

Megnyitották a müncheni pályaudvarokat

forrás: MTI

Újra megnyitották péntek reggel azt a két müncheni pályaudvart, amelyeket terrortámadás veszélye miatt az előző este kiürítettek és lezártak.

A Reuters hírügynökség úgy értesült: a fenyegetésről nem tudtak meg többet a német hatóságok a kezdeti információkhoz képest. Egy rendőrségi szóvivő pedig azt közölte, hogy egyelőre marad a riadókészültség.

Megnyitották a müncheni pályaudvarokat
Münchenben terrortámadás veszélye miatt csütörtökön késő este lezárták a főpályaudvart és a Pasing nevű városrész pályaudvarát. EPA/SVEN HOPPE

A bajor főváros főpályaudvarát és Pasing városrész pályaudvarát zárták le, mert a rendőrség akkori ismeretei szerint “komolyan veendő információk” arra utalnak, hogy öngyilkos terroristák szilveszter éjszaka merényletet akarnak elkövetni Münchenben.

Az ARD műsorszolgáltató azt közölte, hogy a rendőrség információi a francia hatóságoktól származtak, és arra vonatkoztak, hogy a támadást röviddel éjfél előtt akarják végrehajtani. Joachim Herrmann bajor belügyminiszter pedig azt mondta hajnali sajtótájékoztatóján, hogy az Iszlám Állam dzsihadista szervezet készülhetett merényletre Münchenben.

Hasonló hírek

Olyan migránsoknak adtak menedékjogot Brémában, akik nem voltak rá jogosultak

Géza

A maffia vette kezébe az eszkalálódó migránshelyzetet Olaszországban – 120 afrikait lőtt fejbe a Camorra Szicíliában (+Videó)

Géza

Trükközhetett a költségtérítésekkel Manfred Weber – videó

Géza