Image default
Külföld

Megnyitották a müncheni pályaudvarokat

forrás: MTI

Újra megnyitották péntek reggel azt a két müncheni pályaudvart, amelyeket terrortámadás veszélye miatt az előző este kiürítettek és lezártak.

A Reuters hírügynökség úgy értesült: a fenyegetésről nem tudtak meg többet a német hatóságok a kezdeti információkhoz képest. Egy rendőrségi szóvivő pedig azt közölte, hogy egyelőre marad a riadókészültség.

Megnyitották a müncheni pályaudvarokat
Münchenben terrortámadás veszélye miatt csütörtökön késő este lezárták a főpályaudvart és a Pasing nevű városrész pályaudvarát. EPA/SVEN HOPPE

A bajor főváros főpályaudvarát és Pasing városrész pályaudvarát zárták le, mert a rendőrség akkori ismeretei szerint “komolyan veendő információk” arra utalnak, hogy öngyilkos terroristák szilveszter éjszaka merényletet akarnak elkövetni Münchenben.

Az ARD műsorszolgáltató azt közölte, hogy a rendőrség információi a francia hatóságoktól származtak, és arra vonatkoztak, hogy a támadást röviddel éjfél előtt akarják végrehajtani. Joachim Herrmann bajor belügyminiszter pedig azt mondta hajnali sajtótájékoztatóján, hogy az Iszlám Állam dzsihadista szervezet készülhetett merényletre Münchenben.

Hasonló hírek

Elfogták a szemetes konténerben megtalált hétéves kislány gyilkosát

Mazsi

Romokban Julia Roberts házassága? Ezzel próbálja magához láncolni férjét

Géza

Törökországot biztonságos származási országnak nyilvánították

Edit