Image default
Európa

Megnyílt a világ leghosszabb függőhídja, így juthatsz el ide

Svájcban 10 héten keresztül tartó munkálatok után 2017 nyarán megnyílt a világ leghosszabbnak tartott függőhídja. A híd a Grabengufer szakadék fölött ível át, nem messze Zermatt településétől.

A világ leghosszabb függőhídja

Méretei:

A hosszúsága közel 500 méter és 85 méteres magasságban található. Egymás mellett nem tudunk rajta végigmenni, libasorban kell haladni, hiszen a híd nagyon szűk, csak 65 centiméter széles.

Megnyílt a világ leghosszabb függőhídja, így juthatsz el ide 1

Útvonal:

Az új hidat, amit egy kőomlásban megrongálódott helyett építettek,  acélból készítették. Az építkezésnek köszönhetően már Zermattból könnyen megközelíthetjük egy két napos hegyi túra alkalmával, az Europaweg nevezetű útvonalon haladva Grächent is, ami Dél-Svájc egyik legnépszerűbb üdülőparadicsoma. A híd az Europaweg túrán nagy könnyebbséget biztosít, hiszen sokáig egy kerülőutat kellett használni ezen az útvonalon.

Megnyílt a világ leghosszabb függőhídja, így juthatsz el ide 2

Figyelmeztetés:

A helyi turisztikai hivatal arra figyelmezteti a látogatókat, hogy csak azok keljenek át a hídon, akiknek nincs tériszonya, hiszen hosszú utat kell megtenni a magasban.

Megnyílt a világ leghosszabb függőhídja, így juthatsz el ide 3

Látnivalók:

A környék világhíres hegycsúcsokat tudhat magáénak, itt találjuk a 4478 méter magas, lenyűgöző látványú Matterhornt is, ami a hegymászók egyik kedvenc európai célpontja. A tapasztaltabb túrázók egy 11 napig tartó útvonalon, a Matternhorn-körtúrán is részt vehetnek, ami Svájcon és Olaszországon is áthalad. A túra során csodálatos völgyeket, hegyeket és gleccsereket láthatunk és megismerhetjük az Alpok vadregényes tájait.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

A Francia Riviéra /Cote d’Azur/ városai

info

Elmenekültünk az örök tavaszba néhány tízezerért

Géza

Egy nap Lisszabonban (Videó)

info