Image default
Gasztronómia, vega

Megnyílt a budapesti sajtmennyország

Akár rántott mackósajtot is kóstolhat, aki betér a Paneerba. A húsimádóknak rossz hír: itt maximum bacon kerül a szendvicsbe.

Megnyílt a budapesti sajtmennyország
Melyik szerintetek a legnépszerűbb étel az országban? Melyik az a fogás, ami gyermekkorunktól kezdve végigkíséri az életünket anélkül, hogy egy pillanatra is ráunnánk? Melyik az a két szó, ami a menzák Kovács Jánosnéja, azaz mindenhol van, csak nem kelt feltűnést, hisz oly természetes? Melyik az a bundába rejtett, olvadós, százféleképpen elkészíthető étel, amit valljunk be, felnőtt fejjel szégyenlünk, mégis imádjuk?

Megnyílt az első rántott sajtozó a világon.

A Paneer nem újdonság már Budapesten, eddig viszont nem rendelkezett betonalapokkal. A Karaván kerthelyiségében volt egy kis standjuk, ahol feltalálták az azóta már legendás rántott sajt-burgert. Sikerük bombasztikus volt, hamarosan egy foodtruckkal bővültek és bevették a hazai fesztiválokat is, ahol hírét vitték sajtjaiknak nemcsak a magyar, de a külföldi közönségben is. Idén januárban még egy hatalmas lépést tettek a világuralom felé: megnyílt az első igazi, hamisíthatatlan sajtbár!

Megnyílt a budapesti sajtmennyország 2

Egészen pontosan ez azt takarja, hogy csak és kizárólag sajtból készült ételekkel foglalkoznak.

Babos Zoltán sajtvezér fejébe vette, megmutatja, hogy a rántott sajt nem csak a menzán megismert panírozott,kifolyt gumidarab formájában létezik, hanem ha jó minőségű és változatos fajtákból készítik egy teljesen más dimenzióba kerül az étel. Alapvetően pedig ez a monarchiabeli fantasztikum egyáltalán nem kapna ennyi lesajnáló pillantást a szakmabeliektől és a gurmandoktól, ha nem a legolcsóbb ömlesztett szivacskabátból készítenék a legtöbb csárdában, főképp gyerekmenübe. Ettél már rántott ementálit? Rántott cheddart? Sőt, kapaszkodj, rántott mackósajtot? Természetesen mellé dukál a házi SAJT szósz, hogy fullba nyomjuk a sajtot és máris dobhatjuk a sztereotíp trappista tartár kombót.

Megnyílt a budapesti sajtmennyország

Forrás: szeretlekmagyarország

 

Hasonló hírek

Rántsunk ki gombát!

info

Debreceni töltött káposzta! Ilyen töltött káposzta csak falun van! Nyelek nagyokat!

Mazsi

Ünnepi fogás

Géza