Image default
Bulvár

Megmutatjuk, mennyi pénzt hoz az év játéka (A cikk videót tartalmaz)

Egymilliárd tévénézőt hozott zavarba, mikor Antoine Griezmann gólja után fura táncba kezdett a futball világbajnokság döntőjében.

Egyik lábáról a másikra ugrott, ujjával L betűt mutatott a homlokán: elég kétes jelzések voltak ezek. A beavatottak persze tudták: amit Griezmann művel, az egyfajta ünneplés a világ jelenleg legnépszerűbb videójátékában, a Fortnite Battle Royale-ban.

Mint annyian, Griezmann nagy rajongója a játéknak, amelyben száz játékost dobnak le egy szigetre, s a túlélésért kell küzdeni.

A 2017 őszi megjelenése óta, immáron minden nagyobb játékplatformon, okostelefonon játszható Fortnite globális jelenséggé vált. Bár elvileg a játék maga ingyenes, a Fortnite-n belüli vásárlásokon keresztül rendkívül jövedelmező is a gyártó Epic Games számára.

SuperData Research friss jelentése szerint a játék bevétele már elhagyta az 1 milliárd dollárt.

A Fortnite része egy sokkal szélesebb körű tendenciának.

A Superdata becslése szerint a battle royale „műfajú” játékok hatalmas népszerűsége idén 12,6 milliárd dollár bevételt hoz a konyhára.Infographic: Battle Royale: A Billion-Dollar Gaming Trend | Statista

Statista diagramja platformonkénti bontásban mutatja, hogy miként a mániára egyre több stúdió kapaszkodik, 2019-ben számítások szerint már 20 milliárd dollárt fog fialni.

Forrás: Epic GamesForrás: Epic Games

Hasonló hírek

Gesztesi Károlyt követi a hit útján a fia is?

Mazsi

Katie Holmes kiakadt egy gyönyörű magyar lányra

Edit

Tolószékbe kényszerül Michael J. Fox

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelöl örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelöl valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesztő
--------------------------------------------