Image default
Külföld

Megmérgezték az Iszlám Állam vezetőjét?

forrás: Al-Alam

Júniusi halálhíre után újabb hírek terjengnek az Iszlám állam vezetőjéről, Abu Bakr al-Bagdadiról: most állítólag egy iraki bérgyilkos mérgezte meg ételét Moszul közelében.

Megmérgezték Abu Bakr al-Bagdadi ételét három másik társával együtt – írja az Al-Alam iráni média. Állítólag egy iraki rejtélyes bérgyilkos csempészett mérget a vezető ételébe Moszulnál, az Iszlám Állam iraki “fellegváránál”.

Megmérgezték az Iszlám Állam vezetőjét?
Irak, 2015. október 11.
Az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista terrorszervezet által közreadott, videofelvételről készített, dátumozatlan kép az Iszlám Állam önjelölt kalifájáról, Abu Bakr al-Bagdadi terroristavezérről egy beszéde közben. 2015. október 11-én az iraki légierő csapást mért Abu Bakr al-Bagdadi konvojára Irakban. A támadásban meghalt vagy megsebesült az IÁ több vezetője. (MTI/EPA/Iszlám Állam)

Bagdadit három másik dzsihadistával együtt egy titkos helyszínre szállították, ahol egészségügyi ellátásban részesülnek.

Az iráni FARS hírügynökség úgy tudja, hogy az Iszlám Állam már megkezdte a terroristák előállítását, várhatóan kivégzésekkel fog végződni a mérgezés utáni “nyomozás”.

Úgy tudtuk,  nyár elején már meghalt

Bagdadi állítólagos haláláról utoljára június 14-én cikkezett a szíriai kormányhoz közeli Samaa hírügynökség, és az Iszlám Állammal kapcsolatban álló Amak hírügynökség is hasonló hírt közölt: Bagdadi áldozatul esett az Egyesült Államok vezette koalíció légicsapásainak Rakkában, a terrorszervezet szíriai “fellegváránál”.

 

Hasonló hírek

Trump és Kim Dzsong Un májusban találkozik

Mazsi

Leállították a mentést a thaiföldi barlangnál

Géza

Moszkvában csörgött a washingtoni telefon

Edit