Főoldal » Meglincselték a bankrabló Mikulást! (A cikk videót tartalmaz) Oszd meg!
Külföld

Meglincselték a bankrabló Mikulást! (A cikk videót tartalmaz) Oszd meg!

Több őrjöngő, verekedő vagy éppen rabló, Mikulásnak beöltözött embert tartóztattak le a rendőrök a karácsonyi időszakban az elmúlt években. Közülük néhányan csak ártatlan csínynek gondolták tettüket, de voltak, akik előre elterveztek egy bankrablást, karácsonyra időzítve. Ezek minden idők legbizarrabb karácsonyi bűncselekményei.

A gyerekrabló Mikulás

2009 decemberében egy 12 éves kislány éppen hazafele sétált az iskolából az Egyesült Államokbeli Ohióban, amikor egy Mikulás-jelmezes férfi intette le, aki a bokrok között bujkált. A kislányt édességgel kínálta, de mivel ő nem figyelt a férfira, elindult utána. Üldözni kezdte, és amikor utolérte, megragadta a karját. El akarta vonszolni magával, de a kislánynak sikerült kiszabadulnia a férfi szorításából. Berohant egy közeli boltba, ahol segítséget kért. A bolt alkalmazottja azonnal kihívta a rendőröket, akiknek sikerült elfogniuk a férfit. Kiderült, hogy a Mikulás-jelmezes férfinak mentális problémái vannak.

Gonosz levelek a Mikulástól

A Kanadai Posta minden évben megrendezi hagyományos programját, amelyben a gyerekek írhatnak a Mikulásnak. A levelekre személyre szólóan válaszolnak minden egyes gyereknek. 2007-ben történt, hogy több mint 15 millió levél érkezett a gyerekektől, amely rekordmennyiség, és még a Guinness Rekordok Könyvébe is belekerült. Az viszont már kimaradt, ami ezután történt. 10 szerencsétlen gyerek durva választ kapott a levelére.

Túl hosszú levelet írtál, te hülye kis sz*r”– írta a válaszadó.

Egy másikban pedig ezt írták:

Anyád f**okat sz*p, apád pedig b**i!”

A felháborító eset után a kanadai Posta kiadott egy közleményt, melyben azt írták, hogy mindent megtesznek, hogy kiderítsék, kik voltak a bűnösök. Később kiderült, hogy a levélírók fiatalok voltak, de az nem, hogy fértek hozzá a levelekhez.

Bemászott a KFC drive ablakán, hogy kirabolja az éttermet

2015 december 19-én az angliai Derbyshire-ben egy Mikulásnak öltözött férfi mászott be egy autósoknak létrehozott KFC ablakán. A férfin fehér álszakáll helyett egy fekete maszk és harisnya volt, hogy így rejtse el az arcát. Kényszerítette az étterem dolgozóit, hogy nyissák ki neki a kasszát, majd miután telepakolta a zsákját a pénzzel, elmenekült. A rendőrök felhívásukban egy piros nadrágos, kabátos és sapkás férfit kerestek, bár ez aligha volt nagy segítség Karácsony idején, amikor rengetegen öltöznek be Mikulásnak. Azt nem tudni, hogy pontosan mennyi pénzt vitt magával a kasszából.

Gyerekek szeme láttára verekedett a Mikulás

2000 decemberében, karácsonykor az angliai Great Yarmouth városában egy 35 éves Mikulás-jelmezes férfi verekedett össze egy kamasszal. A hosszas verekedés után a férfit letartóztatták a rendőrök.

Az egészet végignézte egy csapat gyerek, akik könnyekben törtek ki, amikor látták, hogy megbilincselik a Mikulást.

Néhány gyerekkel végül sikerült elhitetni, hogy ez is a műsor része volt. Akik ezt nem vették be, azokat elvitték a rendőrkapitányságra, hogy lássák, nem is az igazi Mikulást tartóztatták le, hanem egy csalót.

Bankrabló mikulás

San Franciscóban van egy furcsa szokás: minden évben megrendezik a SantaCont, amely egy karácsonyhoz köthető kocsmatúrát jelent.

A tavalyi SantaCon San Franciscóban. FORRÁS: AFP/NURPHOTO/YICHUAN CAO

Ez a hagyomány annyiban tér el egy egyszerű kocsmatúrától, hogy aki akar, beöltözhet Mikulás-jelmezbe.

2014-ben egy ilyen túra alatt egy férfi kirabolta a San Franciscó-i bankot, Mikulás-jelmezben.

Azt nem tudni, hogy esetleg a kocsmákban megivott alkoholmennyiség vezette-e a bűncselekményhez, vagy más miatt rabolta ki a bankot, ugyanis a Mikulás-ruhás rablót azóta se találták meg.

Rablógyilkos Mikulások

1927-ben nemcsak egy Mikulásnak öltözött férfi, hanem egy egész csapatnyi állt bankrablónak. Marshall Ratliff a texasi Cisco város bankját vette célba bandájával. Mikulás-jelmezt vettek fel, és december 23-án a négytagú csapat akcióba lendült. Amikor meglátták a társaságot, mindenki mosolyogva köszöntötte őket.

A négy férfi azonban fegyvert fogott a bank alkalmazottaira, arra kényszerítve őket, hogy adják át a pénzt.

150 ezer dollárral menekültek ki a bankból, de addigra már körbe vették az épületet a rendőrök.

Marshall Ratliff. FORRÁS: TWITTER

A rablók, hogy kijussanak,tüzet nyitottak a rendőrökre, akik közül kettőt meg is öltek.Azután két védtelen lányt pajzsként használva szálltak be az autójukba. Az egyik rabló a kocsiban halt meg, eltalálta őt egy rendőr.

A rendőrök üldözni kezdték a bűnbandát, és egy újabb tűzpárbajban mindegyiküket sikerült megsebesíteni.

Végül elfogták őket, és életfogytiglant kaptak. Ratliff azonban 99 évet kapott, amit a helyiek felháborítóan enyhe ítéletnek tartottak, betörtek a börtönbe és felakasztották a rablógyilkost egy telefonpóznára.

Forrás: origo.hu

Hasonló hírek

Terrorfenyegetés miatt meg kellett szakítani a németországi Rock am Ring fesztivált

Edit

Most érkezett! Késeléses terrortámadás történt Amsterdamban

Mazsi

Vérdíjat tűztek ki erre a lányra, mert megölte az Iszlám Állam 100 katonáját

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------