Főoldal » Meglett az Eszékről elszökött farkas, közel jött hazánkhoz
Állatvilág

Meglett az Eszékről elszökött farkas, közel jött hazánkhoz

Rendkívül közel jutott Magyarországhoz az a farkas, mely a hétvégén szökött el az eszéki állatkertből. A határzár megálljt parancsolt neki.

Az állatot Torjáncnál, a horvát határ közelében fogták el kedden – közölte a osijeknews.hr. A település Kásádtól légvonalban három kilométerre található. Ha nincs a határzár, az állat hazánkban kötött volna ki, hiszen a szakemberek a lap szerint a kerítésnél lőtték meg egy altatólövedékkel.

A horvát lap közölte, hogy a farkast az eszéki állatkertbe szállították, és állandó állatorvosi megfigyelés alatt áll. Jól van, kissé kimerült, de a neki biztosított térben gyógyul, és várhatóan maradandó károsodás nélkül felépül.

Mint megírtuk, a másfél éves nőstény néhány nappal korábban érkezett az intézménybe, a költözés miatt még mindig rémült, félénk volt. Az állatot azon a napon megetették, majd két órával később megszökött, de azt pontosan nem tudják, hogyan történt. Valószínűleg egy lyukat talált a kerítésen, azon bújhatott ki, miközben egy róka nyomát követte.

bama, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Bátor cica űzte el a fekete medvét a verandáról – videó

info

Ritka hüllőre bukkantak Dunaszekcsőnél

info

Gazdi megkéri kutyáját, hogy vigye be a macskát a házba. Hihetetlen ami utána történik! – VIDEÓ

Mazsi