Főoldal » Meglepően őszinte nyilatkozatot tett a Bundestag-alelnök! Oszd meg!
Külföld

Meglepően őszinte nyilatkozatot tett a Bundestag-alelnök! Oszd meg!

Naivitás volt azt hinni a nemzetközi migrációs válság elmélyülésének idején, hogy a Németországba érkezett egymillió ember gyorsan beilleszkedik a társadalomba – mondta a magyar közmédiának Hans-Peter Friedrich, a német szövetségi parlament (Bundestag) alelnöke, aki szerint Magyarország példamutatóan védi európai uniós (EU-) külső határát.

Bajorország, a CSU és Hans Peter Friedrich Magyarországnak és a Fidesznek szurkol! Kép: PestiSrácok

A bajor Keresztényszociális Unió (CSU) politikusa a migrációs válság elmélyülésének harmadik érvfordulójával kapcsolatban adott nyilatkozatában kiemelte, hogy Angela Merkel 2015-ös döntései miatt egész Németország megváltozott, amit biztosan nem akart a kancellár.

Azonban „nem a múlton kell rágódni, hanem dolgozni kell a jövőért”, fel kell számolni a menekülés okait, gondoskodni kell az EU külső határainak biztonságáról és minél gyorsabban haza kell juttatni a védelemre nem szoruló menedékkérőket.

Ennek a három feladatnak az elvégzésével meg lehet akadályozni, hogy a „szélsőjobb politikai tőkét kovácsoljon” a migráció ügyéből – mondta Hans-Peter Friedrich.

Angela Merkel 2015. augusztus 31-én tette híressé vált kijelentését, amely szerint Németország megbirkózik a menekültválsággal, „sikerülni fog, megoldjuk” (wir schaffen das), majd négy nappal később Werner Faymann akkori osztrák kancellárral úgy döntött, hogy Ausztrián keresztül Németországba utazhatnak a Magyarországon az osztrák határ felé gyalog elindult menedékkérők.

A döntések révén felerősödött menekülthullám Németországban „teljesen túlterhelte” az érkezőket segítő embereket, és túlterhelte „a migránsokat is, hiszen egy számukra vadidegen kultúrához kellett volna igazodniuk” – mondta Hans-Peter Friedrich.

Aláhúzta: mindez „a jövőben is óriási problémákat okoz majd”, mert más országok után Németországban is „párhuzamos társadalmak fognak kialakulni, amelyeket nagyon nehéz lesz felszámolni”.

A magyarországi határvédelmi erőfeszítésekről elmondta: Orbán Viktor magyar miniszterelnök már 2015-ben megfogalmazta, hogy a magyarok a német érdekeket is védik a magyar határ védelmével, a CSU pedig már akkor felismerte, hogy igaza van.

„Magyarország világosan megmutatta, hogy itt Európában a jog és a rend uralkodik, mi akarjuk ellenőrizni, ki lép az országunk területére, és nagyon örülök annak, hogy a kancellár az utóbbi időben egyre inkább elismeri ezt” – mondta Hans-Peter Friedrich.

Hozzátette: súlyos konfliktusokat okoz, ha „valaki óriási tömegben illegális migránsokat enged az országba, akiket nem tudunk integrálni, mert idegen a kultúrájuk”, és „úgy tűnik, ezt a kancellár három évvel ezelőtt nem eléggé gondolta át”. A kancellár még szelfiket is készített menekültekkel, ami „hatalmas hiba” volt, mert ezzel „azt az érzést keltette, hogy mindenki jöhet, és a csempészek ezt ki is használták”.

A magyar kormányfőt viszont „hatalmas dicséret illeti”, mert a határkerítés azt az „egyértelmű üzenetet hordozta, hogy nem áll módunkban mindenkit befogadni, és igenis vannak határok, amelyeket be kell tartani” – mondta a Bundestag alelnöke.

Forrás: MTI

Hasonló hírek

Vigyázz, rákkeltő adalék 14 német sörben. Jól gondold meg, mit iszol

Mazsi

A kislány a hajléktalannak adta az ebédjét. Két nappal később megrázó telefonhívást kapott az anyja…

Mazsi

Jól halad a német behódolás: egyre több az iszlám előírásoknak megfelelő húskészítmény Németországban

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------