Hirmagazin.eu
Főoldal » Meglepő területen állítja hadrendbe a spermiumokat a tudomány!
Egészség - betegség

Meglepő területen állítja hadrendbe a spermiumokat a tudomány!

A tudósok apró robotruhába öltöztetnék a hímivarsejteket, hogy azok célirányosan juttathassák a gyógyszerek hatóanyagát éppen oda, ahová kell.

Az spermiumoknak lényegében egyetlen feladatuk van rövid életük alatt: eljutni a petesejtig és megtermékenyíteni a tökéletes utódért!

Meglepő területen állítja hadrendbe a spermiumokat a tudomány!
Fotó: 123RF

A tudósok pedig felismerték, hogy a hímivarsejtek célirányos mozgását különleges küldetésre is használhatnák. Kitalálták, hogyha a spermium fejét telepumpálják egy adott gyógyszerrel, akkor azt az apró ficánkoló katona megbízhatóan szállítja magával. Ha pedig irányíthatóvá teszik magát a hímivarsejtet, a hatóanyagot egész pontosan a problémás területhez lehet eljuttatni.

És ez nem fikció, nem sci-fi, hanem a valóság!

Meglepő területen állítja hadrendbe a spermiumokat a tudomány! 1
Fotó: 123RF

A Drezdai Nanotechnológiai Intézet kutatói speciális, spirálfelépítésű vasköpenyt terveztek hímivarsejtek számára, mely segítségével irányíthatóvá válnak. Ehhez mindössze mágneses térre van szükség. Így a hímivarsejt egészen biztosan a számára előre kijelölt célállomásra érkezik majd – és ez nem feltétlenül a petefészek.

Meglepő területen állítja hadrendbe a spermiumokat a tudomány! 2

Az eddig elért eredmények már most komoly előrelépést jelentenek a rákgyógyítás területén. A különböző rákgyógyszerekkel a legnagyobb probléma az, hogy nem specifikusan, a tumorban fejtik ki a hatásukat, hanem a szervezet minden egyes sejtjében. Ez a kellemetlen hatás azért következik be, mert nem lehet kiküszöbölni a kemoterápiás szerek egészséges sejtekre is gyakorolt roncsoló hatását.

Ehhez képest forradalmi újdonság, hogy a vasköpenyes spermiumok segítségével célirányosan lehet a gyógyszert eljuttatni a beteg területekhez.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Ismerd meg az új kardiológus diétát, ami 22 kiló mínuszt jelenthet 14 nap alatt

Edit

Csak 2 összetevő ez a keverék,de 33 betegség leküzdésére képes! Mindenki számára elérhető!

Mazsi

Megdőlt egy régi elmélet: nem a tej erősíti a csontokat, de akkor mi?

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!