Image default
Művészet

Meglepő módon élvezhették Don Giovannit az operarajongók Prágában – Mozart : Don Giovanni – videó

Mozart Don Giovanni című operája mindig népszerű volt az operarajongók körében azóta, hogy több mint 230 éve bemutatták Prágában, ám még soha nem állították színpadra egy háztetőn, ahol a nézők fürdőkádakból élvezhették az előadást.

Csütörtök este a Vencel térhez közeli Lucerna-palota tején rendezte meg az előadást Ondrej Kobza kulturális menedzser és prágai kávéháztulajdonos a cseh opera neves képviselői, köztük Adam Plachetka, a bécsi operaház szólistája közreműködésével.

Nem adták elő a teljes operát, csak a főbb áriákat a különleges előadáson, amelyhez az ötletet egy a Don Giovanniból alkotott cseh anagramma adta: a „John do vany” ugyanis azt jelenti, hogy „John a fürdőbe”.

Egy merész lépésnek tartottam, mivel egyáltalán nem hagyományos előadás. De szeretem a kihívásokat, és szeretek kipróbálni olyat, amit korábban még nem csináltak” – mondta Plachetka.

Mozart az operát Prágában szerezte és mutatta be. Úgy vélem, hogy ma is néz minket” – mondta Kobza a Lucerna-palota tetején egy fürdőkádban ülve. A palotát egyébként Václav Havel néhai cseh elnök nagyapja építette.

Úgy vélem, népszerűek lesznek az ilyen dolgok, minőségi eseményeket szervezni másképpen” – tette hozzá.

A nézők, akik egész este fürdőkádakban ültek, a végén nagyon vizesen távoztak, de tetszett nekik az előadás, csakúgy mint a kilátás a háztetőről, és szerencsére az időjárás is kedvezett, 30 Celsius-fok meleg volt.

A víz meleg volt. Nagyon kellemes volt és fantasztikus előadás az énekesektől. Erre bizonyosan emlékezni fogok” – mondta egyikük.

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Minősítéssel nem rendelkező művészeti szervezetek pályázhatnak támogatásra

info

Tintoretto, Mantegna, Rubens festményeit lopták el

info

Ezekből a klassz papírcsészékből inni ugyan nem tudsz, de…

info