Főoldal » Meglepő: forró víztől lesz igazán nagyszerű a kerted! Így használd a módszert
Otthon, lakberendezés, kert

Meglepő: forró víztől lesz igazán nagyszerű a kerted! Így használd a módszert

Bár­mennyire is fur­csán hang­zik, a szak­ér­tők sze­rint a forró víz áldás a kert­ben. Fel­téve, hogy meg­fe­le­lően hasz­ná­lod.

Első hallásra igazán furcsának hat, de igaz: a meleg víz jót tesz a kertednek, méghozzá több szempontból is. Körültekintően kell alkalmaznod a módszert, de hidd el, megéri!

Meglepő: forró víztől lesz igazán nagyszerű a kerted! Így használd a módszert

Gyomnövények ellen

Ahogyan a leves készítésekor a sárgarépa is megváltoztatja állagát a forró vízben, úgy a kertedben lévő növényekre is hasonlóan hat a forró víz. Természetesen nem a virágzó muskátliktól és a növekvő tujától szeretnél megszabadulni, hanem a gyomoktól. Ezt szem előtt tartva a forrásban lévő vizet vedd le a tűzhelyről, és öntsd a terasz padlójának, a kert járófelületének repedéseiben növekvő gyomokra. El fognak pusztulni tőle.

Kórokozók és a növények megbetegedései ellen

A talajban lévő kártevők, a levéltetvek, a bakteriális és gombás kórokozók jól eltüntethetők forró vízzel. A kívánatos vízhőmérséklet 48-50 fok. Figyelj arra, hogy sok növény nem jól bírja ezt a hőt, ezért soha ne közvetlenül a növényre öntsd, hanem mindig a gyökérzónában használd. Fertőzés esetén a növény gyökerét a földlabdával együtt mártsd az 50 fokos vízbe, hagyd benne körülbelül 10 percig, ennyi idő alatt a növény finom szövetei még nem szenvednek végzetes károsodást, a kórokozók viszont már elpusztulnak.

Forrás: Ripost

 

Hasonló hírek

Színes kiskert a szobában! Köszöntsd így a tavaszt!

Mazsi

Kezdő és gyakorló kertészkedők figyelem! Ezt a hasznos trükköt érdemes lesz megjegyezni

Edit

Mikrosütő talán még sosem volt ilyen tiszta! Ráadásul súrolás nélkül. Íme a titok!

Mazsi