Image default
Bulvár

Meglepő fordulat: visszatér a színpadra Kulka János, mégpedig így! Oszd meg!

Budapest — Új darabban tér vissza a színházba Kulka János (60): az agyvérzésből felépült színész a Trojka Színházi Társulás Csehov-drámájában játszik majd márciusban.

Kulka, ahogy a nyilvános szereplésektől, úgy a színpadtól is teljesen eltávolodott. Jó ideig úgy tűnt, nem is tér vissza soha, ugyanis felmondta szerződését a Katona József Színházzal. 2018-ban azonban kiderült, hogy feltűnik egy magyar thriller egyik kiemelt szerepében.

Októberben mutatták be Ujj Mészáros Károly (50) X – A rendszerből törölve című moziját, amelyben egy sérült, beszélni képtelen karaktert kellett eljátszania. A film és Kulka visszatérését is siker koronázta, a kritikák méltatták az alakítását.

– Remek volt együtt dolgozni Károllyal és az egész stábbal, nagyon szerettem, igazi kihívást jelentett nekem – nyilatkozta lapunknak a film bemutatóján a színész.

Később kiderült, mégis láthatják színpadon a rajongók, ugyanis a Dollár Papa Gyermekei nevű független alkotói csoport Árvácska című darabjában vállalt el egy kisebb szerepet. Ezt január 31-én mutatják majd be. Most pedig kiderült, hogy márciusban újabb darabban szerepel majd. A Trojka Színházi Társulás Cseresznyéskert-feldolgozásában kapta meg Firsz, az öreg inas szerepét. A darabban feltűnik Gryllus Dorka (46) is, aki lelkes a közös munka miatt.

– Nagyon örülök, hogy együtt dolgozhatok Jánossal. Mindig is nagyon szerettem a gondolkodásmódját, igazán elképesztő ember. Legutóbb a Félvilág című filmben dolgoztunk együtt, akkor is nagyon inspiráló volt, most pedig fantasztikus dolognak élem meg, hogy egy színpadon fogunk állni – mesélte lapunknak a színésznő.

A darab rendezője, Soós Attila kifejtette, hogy hosszas egyeztetés előzte meg a közös munkát, de régi vágya teljesült azzal, hogy Kulkát rendezheti.

– Jánossal a Gryllus Dorkával történt beszélgetésünk után vettem fel a kapcsolatot, még augusztusban. Két csodálatos vacsora után, amelyek során megismerkedett a társulatunk tagjaival, lett bizonyos, hogy kíváncsiságunk egymás iránt kölcsönös, és nagyon várjuk az első közös munkát, amely most a Cseresznyéskertben valósul meg – mondta a rendező.

Egyre jobb formában van

Kulka János 2016-ban kapott agyvérzést, s két évig gyakorlatilag alig lehetett róla hallani. Majd kiállt a nyilvánosság elé, hogy elmondja, beszédzavarral, azaz afáziával küzd a sztrókja miatt. Felépülését logopédusa zeneterápiával segítette, amely rendkívül hatásos, hiszen a Kossuth-díjas színész egyre jobb formában van.

Forrás: Blikk

Hasonló hírek

Szívdöglesztő pasi lett belőle – 82 kilót fogyott a tehetségkutató kedvéért

Edit

Tilos a nyaralás Kordáéknak: Klárika elárulta az okát!

Mazsi

Eldőlt! Sarka Kata piros csipkeruhája tarolt

Mazsi