Hirmagazin.eu
Főoldal » Meglepő dolog derült ki a hős dunai búvárokról
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Meglepő dolog derült ki a hős dunai búvárokról

Kiderült: nemcsak koreai, hanem magyar búvárok is felhoznak holttesteket a Hableány roncsaiból. A víz mélyén, vaksötétben, hatalmas sodrás mellett dolgozó búvárok iszonyú fizikai és pszichikai terhelés mellett dolgoznak, pszichológus segítségére lehet szükségük. Az egyik magyar búvárnak például a Duna fenekén, egy holttestet átölelve kellett pihennie egy ideig, csak utána tudott feljönni a felszínre. Az eset után két órát kellett beszélgetni vele…

Több tucat ember megfeszített munkája, hogy egy-egy búvár akár néhány tíz percre lemehessen a Duna mélyére, a Hableány roncsához.

Fotó: Markovics Gábor

Tilos bemenni a roncsba, az ablakon át húzzák ki a holttesteket

A lemerülő búvárok már több dél-koreai holttestét is felhozták, ám az elhunytakat a betört ablakoknál tudták kihúzni a roncsból. A roncsba szigorúan tilos bemenni, hiszen a sötétben nem tudni, hogy milyen életveszélyes csapdák vannak odabent. Így a hajó testében lévő holttesteket majd csak a hajó kiemelése után tudják kiszedni.

Fotó: Markovics Gábor

Két órát kellett beszélgetni az egyik búvárral a merülés után

„Annyira kimerült az 1 óra 40 perces merülés alatt az egyik búvár, hogy átölelve a holttestet, lefeküdt az aljzatra, ott pihent meg. Közölte a fent lévőkkel, hogy kicsit pihen, mert képtelen feljönni. Majd így, a karjában jött fel az áldozattal” – nyilatkozta Nyíri Iván, a Búvár Szakszövetség elnöke az ATV-nek. A szakembert a Ripost is megkereste.

„A kollégának olyan pszichiáterre lenne most szüksége, aki megérti és át tudja érezni, mit élhetett át a Duna medrében. Mi legalább kétórás beszélgetést folytattunk vele”

– mondta lapunknak, majd hozzátette: annyira megrázóak a búvár által átéltek, hogy nem mond további részleteket. – „A koreai és magyar búvárok is hősök, hiszen mindennap az életüket kockáztatják. A Duna mélyén tapogatózva, a szonárképpel a fejükben próbálják felfedezni a rögzítési pontokat…” – teszi hozzá.

Fotó: Markovics Gábor

Már a dél-koreai sajtó is elismeri a magyar búvárok munkáját

Az elnök arról is beszélt, hogy a korábbi hírekkel ellentétben közösen dolgoznak a magyar és a dél-koreai búvárok, így mindkét csapat hoz felszínre elhunytakat.

Közben a dél-koreai sajtóban egyre elismerőbben nyilatkoznak a magyarok mentési munkájáról. Ebben szerepet játszik, hogy amint megérkeztek hazánkba a dél-koreai búvárok, maguk is megtapasztalták, milyen nehéz és veszélyes a mentés a vaksötétben, a magas vízállás és erős sodrás mellett.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Megbecstelenítették Nógrád várának falait

Géza

“Tettem, amit parancsoltak” – döbbenetes dolgokat állít a villanyszerelők meggyilkolásával vádolt É. Imre

Mazsi

Dövényi gyilkosok: Hátborzongató részletek a tárgyalásról

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------