Image default
Külföld

Megkezdődött a végső ütközet, napokon belül felszámolhatják az Iszlám Államot!

A terrorszervezet ellen harcoló koalíciós csapatok egyik parancsnoka szerint napok kérdése, hogy katonailag teljesen megsemmisítsék az iszlamista ISIS-t.

Megkezdődött a végső összecsapás a magát Iszlám Államnak nevező terrorszervezet fanatikusai és a koalíciós csapatok között. A iszlamista katonák már csak egyetlen települést tartanak a fennhatóságuk alatt Szíriában. Az Eufrátesz völgyében található, az iraki határhoz közel eső Al-Baghuz Fawqani nevű település az utolsó hely a Közel-Keleten, amit az ISIS megszállás alatt tart – írja a SkyNews.

A 10 ezer fős várost a Szíriai Demokratikus Erők (SDF) és orosz szövetségeseik teljesen körbezárták. Onnan elviekben egyetlen terrorista sem juthat ki élve. A település felszabadítása mégis napokig eltarthat, mert az Iszlám Állam katonái élő pajzsként használják a város lakóit. Nőket és gyerekeket költöztettek a katonai állásaikba, hogy a felszabadító csapatok ne mérjenek légicsapást a stratégiailag fontos pozícióikra.

Megkezdődött a végső ütközet, napokon belül felszámolhatják az Iszlám Államot! 1
Al-Baghuz Fawqani, az utolsó ütközet helyszíne.

“Nem hetek, hanem napok kérdése, és az Iszlám Államnak vége. Legalábbis katonai értelemben mindenképp.”

– fogalmazottRoni Qamishli, a várost felszabadító csapatok egyik parancsnoka a SkyNewsnak.

2015-ben a terrorszervezet nagyjából egy Egyesült Királyság méretű földdarab és körülbelül 10 millió embert felett uralkodott a Közel-Keleten. Az amerikai légierőnek, a kurd szabadcsapatoknak, a Szíriai Demokratikus Erőknek (SDF), valamint orosz szövetségeseiknek köszönhetően a terrorszervezetet lépésről lépésre sikeresen visszaszorították az utóbbi 4 évben. Most pedig úgy tűnik, a végső csapásmérés zajlik ellenük.

Forrás: Ripost

A kép illusztráció (AFP)

Hasonló hírek

Gyakorlatilag lezárul a balkáni migránsútvonal

Edit

Újabb migrációs vita robbant ki Olaszország és Málta között! A migránsok így reagáltak: A cikk videót tartalmaz

Géza

Ingyen osztogat luxusingatlanokat a kormány! – VIDEÓ

Mazsi