Hirmagazin.eu
Főoldal » Megjelent Allah neve a manchesteri buszokon!
Külföld

Megjelent Allah neve a manchesteri buszokon!

Nem egy, vagy két, hanem legalább száz autóbuszon! Sőt, 75 londoni emeletes buszon és Glasgow 82 földalatti vasúti járatán is.

Ha a hetedik században – amikor a Korán megszületett – jártak volna autóbuszok Manchesterben, bizonyára tudnánk, hogy szabad-e Allah nevével bármit is reklámozni ezeken a buszokon.

Sőt, nem csak azon a körülbelül 100 autóbuszon, hanem – amint az rögtön kiderült – 75 londoni emeletes buszon, valamint Glasgow 82 földalatti járatán is.

Nyilván a kampány gazdája, az Islam Relief /Iszlám segély/ szervezet úgy gondolta, hogy nincs ezzel semmi baj.A szöveg pedig amely úgy szól, hogy “Allah szeretetére ments meg egy életet” – szintén semleges és senki ellen nem szól.

Az első támadásokra maga a szervezet úgy reagált, hogy

az adakozásra felszólító kampányból befolyó pénzt a szegények között fogják szétosztani, bármilyen hitű vagy akár vallás nélküli emberek is lennének.

Judith Escribano, a jótékonysági kampány egyik vezetője részint arra hivatkozott, hogy az Islam Relief 40 országban van jelen /habár azt nem mondta, hogy ezek muzulmán országok-e vagy sem…/, részint elmondta, hogy közeledik a Ramadán hónap, amelyben a muszlimok hagyományszerűen adakozni szoktak, ezért indították éppen most el a nagy-britanniai kampányt.

Majd hozzátette, hogy “Allah az Isten neve az iszlámban. Pontatlan lenne, ha az Isten szót használnánk Allah helyett.”

Ezzel együtt a közlekedési vállalat Twitter oldalán a kampányt elítélő bejegyzések sokasága jelent meg. Ezeket egy idei tűrte a cég, majd nyilatkozatot adott ki, amelyben elítélte a “teljesen elfogadhatatlan és rasszista” hozzászólásokat is közölte, hogy egyikükre sem hajlandó érdemi választ adni vagy hozzájuk kommentárt fűzni.

Forrás: Ripost/ Manchestereveningnews

Hasonló hírek

Csatatérré változott egy svéd város szilveszter éjjelén (videóval)

Edit

Heinz-Christian Strache: Ausztria nem szeretné, hogy létrejöjjön az Európai Egyesült Államok

Géza

Tovább bonyolódik Dél-Korea legfontosabb cégvezetőjének bűnügye

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------