Image default
Külföld

Megjelent Allah neve a manchesteri buszokon!

Nem egy, vagy két, hanem legalább száz autóbuszon! Sőt, 75 londoni emeletes buszon és Glasgow 82 földalatti vasúti járatán is.

Ha a hetedik században – amikor a Korán megszületett – jártak volna autóbuszok Manchesterben, bizonyára tudnánk, hogy szabad-e Allah nevével bármit is reklámozni ezeken a buszokon.

Sőt, nem csak azon a körülbelül 100 autóbuszon, hanem – amint az rögtön kiderült – 75 londoni emeletes buszon, valamint Glasgow 82 földalatti járatán is.

Nyilván a kampány gazdája, az Islam Relief /Iszlám segély/ szervezet úgy gondolta, hogy nincs ezzel semmi baj.A szöveg pedig amely úgy szól, hogy “Allah szeretetére ments meg egy életet” – szintén semleges és senki ellen nem szól.

Az első támadásokra maga a szervezet úgy reagált, hogy

az adakozásra felszólító kampányból befolyó pénzt a szegények között fogják szétosztani, bármilyen hitű vagy akár vallás nélküli emberek is lennének.

Judith Escribano, a jótékonysági kampány egyik vezetője részint arra hivatkozott, hogy az Islam Relief 40 országban van jelen /habár azt nem mondta, hogy ezek muzulmán országok-e vagy sem…/, részint elmondta, hogy közeledik a Ramadán hónap, amelyben a muszlimok hagyományszerűen adakozni szoktak, ezért indították éppen most el a nagy-britanniai kampányt.

Majd hozzátette, hogy “Allah az Isten neve az iszlámban. Pontatlan lenne, ha az Isten szót használnánk Allah helyett.”

Ezzel együtt a közlekedési vállalat Twitter oldalán a kampányt elítélő bejegyzések sokasága jelent meg. Ezeket egy idei tűrte a cég, majd nyilatkozatot adott ki, amelyben elítélte a “teljesen elfogadhatatlan és rasszista” hozzászólásokat is közölte, hogy egyikükre sem hajlandó érdemi választ adni vagy hozzájuk kommentárt fűzni.

Forrás: Ripost/ Manchestereveningnews

Hasonló hírek

Belebukott a népszavazásba: Lemondott David Cameron, brit kormányfő!

Mazsi

Telefonon beszélt Vlagyimir Putyin és Angela Merkel

Géza

Eldugta halott vendégét a kocsmáros, nehogy elessen a hétvégi forgalomtól

Mazsi